16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Religija

Srpski bogoslov: Amfilohije zna da Milo dobija izbore, priprema se za autokefaliju

Autor: Antena M

  • viber

Баш-челик

Баш фино , потврди да не постоје никакви канонско црквени разлози да ЦГ нема своју аутокефалну цркву , јер то не може бити што ће бити у супротности са "српским идентитетом " .... тј "српски идентитет" није ствар црквена , него вјештачка и етнофилетитсичка....

Miloš

Lijepo zvuči i ima logike, ali ne treba se unaprijed radovati. Predstojeći izbori i njihovi rezultati umnogome mogu ubrzati ovaj proces. Prospsko biračko tijelo sada je potpuno sluđeno, kako im objasniti čemu su "litijali" i zbog čega su se mnogi zarazili koronom. Ipak i sa i bez đeda Amfilohija, CPC će biti vraćena autokefalnost, to je nezaustavljiv proces zaokruživanja crnogorske priče! Kako ono sad kažu: SPC i Nevenka Ćirović na aparatima!

Crnogorski Betoven

Prihvatanje autonomije u okviru SPC ravno je katastrofi. Time bi svoju crkvu izgubili za sva vremena. To oni nude Makedoncima , koji to odbijaju.

mijo popovic

Kljucna teza o tome da je Amfilohije u tajnom dilu s Đukanovicem je ordinarna glupost koja zamucuje ionako mutnu vodu. I nesumnjivo ide na mlin demagoga koji relativizuju opasnost od velikosrpskog kleronacionalizma. Prije ce Irinej i sva njegova bratija priznati autokefalnost CPC nego Amfilohije. On je zskleti neprijstelj sveg crnogorskog.

dijana

@mijo popovic Ka' i svi moračani.

Djuro Vučinić

Ne zanosite se gospodo. Ko je smetao DPS u ovih 30 god da pomogne CPC u da stane na čvrste noge. Odmagala je sva njihova državna administracija, čast pojedincima u njoj. Nije smjela CPC da zavisi od izbora,sa njom se iza njenih leđa trgovalo. Vlast je uradila da je njeni vjernici javno ne podrže

brat Stevo

@Djuro Vučinić pušti priču o crkvi meni, a ti viđi što ti se ugasila Montena TV...i drži te loze (a i koze) u Rogame...

Krsto

Ovaj zakon je pogodio Amfilohija tamo dje ga najvise boli.Po dzepu.Naravno i on i Milo su radi trgovati.A pogotovu Vaseljenski Patrijah Vartolomej iz crkve Fener Rum tj Istanbula...Vartolimeja sigurno zulja neki tomos viska u dzepu i rad je unovciti.Tu su jos veci igraci-trgovci Srbija I Rusija..

CG

CPC po svemu treba da bude autentična i prepoznatljiva na ovim prostorima. Nekim objektima treba vratiti onaj prvenstveni izvorni oblik.

KIKI

SA MILOM IL BEZ MILA , ĐEDO JE ODSVIRAO