22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

22° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kultura

Identitetske aporije Milorada Nikčevića: Vrijedan prilog odbrani crnogorskoga identiteta

Autor: Antena M

  • viber

Svjedok

Koliko je M. Nikčević zadužio ovo društvo može se izmjeriti i jačinom otpora koji prema njemu pružaju mediokriteti CANU na čelu sa svojim predsjednikom.

Montenegro

Na jednom sajmu knjiga u Pg Nikčevićeva Istorija cg književnosti izgubila je u konkurenciji sa Srpsko-romskim rečnikom. Predsjednik žirija bio je jedan Vukčevićev akademik CANU, kome je on dao i 13-julsku nagradu.

Mentorka

Bravo, Radomane! Milorad Nikčević je ikona!

FCJK

Da nema svijetla FCJK, Crnu Goru bi danas prekrila neviđelica. Jadovi po ostalim institucijama ćute. Miševi bježe, kako sinoć reče Zenka.

Biljana-sljeme

Svijetlo ime hrv. i crnog.kulture je prof. M. Nikcevic. Pŕedsjednik DHK napisa "da zasluzuje dvostruki život". Omilje i cijenjen je u svim sredinama. Bog ga pozivio.

Ljubo Radović

prof. dr. sc. akademik Milorad Nikčević je svojim radom doprinio ugledu i poštovanju Crnogoraca u dijaspori i iseljeništvu.

Vesna Kiss

Veliko postovanje za gosp.Nikcevica i njegov rad. Kao i vazda kad se iskreno voli, tako i gospodin Nikcevic voli Crnu Goru bez interesa i bori se za nju svojim perom, znalacki, otvoreno i neustrasivo, za razliku od gospode iz CANU koji su se sakrili u misiju rupu!

Mrkoje

I ovaj istiniti i lijepi tekst Alaksandra Radoana je nešto što bi trebalo da upozori mnoge odgovorne, da rad profesora Nikćevića, njegov odnos prema Crnoj Gori i borba za njene vrijednosti, bude adekvatno vrednovan u zemlji njegovog rođenja, školovanja i odrastanja.

Mirna

Intelektualac svjetskoga kalibra, slobodan covjek i neumorni borac za istinu, za crnogorsku istinu. Dok akademici sto zive na visokoj nozi od budzeta drzavnoga, tako glasno cute (po pravilu, ucute kad zagraju srpske im kolege), prof Nikcevic Crnoj Gori obraz spasava, pred svijetom i pred ogledalom!

RnaMi

I apsolutno sjajni Alexandar Radoman! Da je vjecan FCJK!