15 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

18.05.

23° / 13°

Srijeda

19.05.

23° / 12°

Četvrtak

20.05.

19° / 14°

Petak

21.05.

22° / 11°

Subota

22.05.

22° / 11°

Nedjelja

23.05.

23° / 13°

Ponedjeljak

24.05.

23° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

O zastavi i grbu Knjaževine Crne Gore (1)

Autor: Antena M


vojvofina

Sve čestitke na ideji. Treba što češće ponavljati određene činjenice pogotovo kada su u pitanju identitetske teme. To nam govore iskustvene prilike zadnje vreme u CG. Jer druge strane velikosrbi neprekidno zatrpavaju javnost iznova lažima, prema tome, nije dovoljno samo jednom reći istinu, već što češće je ponavljati. I na taj način otrežnjujuće delovati na izgubljeno stado ili bar na deo onih koji se još uvek nije izgubio u tim lažima.

bokeljka

DIVNA JE NASA ZASTAVA. DAJ BOZE DA JE SVI JEDNOG DANA PRIHVATE KAO SVOJU !

dagmar

Nije stvar u zastavi vec u pameti ...

Kotor

Očigledno je mijenjan vizuelni identitet. Mogli smo se svi dogovoriti kad je mijenjano kako svim odgovara i da je svi prihvate ovako pola naroda ne prihvata i čini mi se nikad je neće prihvatiti a koliko znam ljubav ne ide na silu. Valjda će učeni ljudi znati što ovo znaci!

vojvodina

Poštovani Kotoranine, ne radi se ovde o tome da li se nekom nešto sviđa ili ne. Već je servirana neistina da crvena zastava nema veze sa tradicijom CG, već trobojka. I sad je jednom delu naroda usađena ta misao da je trobojka tradicionalna CG zastava a zapravo se tek pošetkom 20veka prvi put pojavljuje u CG. I dolazimo do apsurda, da je tom delu naroda milija zastava komšijske države nego svoje. Za to su zaslužne propagandne sile koje su bljuvale vatru preko političara, pesnika, sveštenika...

Kotoranin

Da se razumijemo, ja volim moju domovinu, volim simbole, ali kako da tu ljubav i poštovanje zadobijemo i kod druge polovine. Sada kako stvari stoje nikako, znaci ukopani smo u podjele koje ce trajati i nakon sto ja i ti budemo postojali. Kako sad da to riješimo. Sto kaze Milojko Pantić, prodje nam život u Srbovanju. Umjesto da pričamo o digitalnom dobu mi jos nismo shvatili da smo drzava sa svim njenim oblicima uključujući i zastavu.

jovo J.

@ Kotor. Ti si Kotore glup ko' kotur. Ne rafi se o tome oće li neko prihvatit silom istinu. Autor je lijepo citirao očevica, savremenika a ti vjeruj u trobojku.

Kotor

@jovo J. Polako jovo J. nauci prvo da pises zatim nauci da citas pa onda nauci da se ponasas. Ako nisi shvatio ja volim crvenu zastavu, ustvari volim zastavu drzave Crne Gore, nezavisne, slobodne, samostalne drzave crne gore kakva god ona boje bila. Ovo je moja domovina a volio bi da bude i njihova

gost

@jovo J. Ne treba coeka vrijedjat. I ja se pitam kako da ostatak CG ubijedimo da prihvate tradicionalne simbole. Po mom misljenju, treba im konstantno servirat cinjenice, poput ovog teksta. Ali oni ovo ne citaju, a mi ovo vec znamo. I njih nije 5% no 45% (raznoraznih) nerazumno tvrdoglavih...

vojvodina

Rekao bi da ih je manje, znači oko 30ak %. Ali istina je da treba jedno istinsko identitetsko otrežnjenje koje će biti isključivo zasnovano na naučnim argumentima, kao što radi Antena M. Na žalost veliku odgovornost snosi bivša vlast zašto to nije tako ubedljivo, konstantno radila preko svih svojih glasila i javnog servisa. Danas bi verovatno pričali na drugu temu.

gost

@vojvodina Pa zato sam stavio "raznorazni" jer od tih 45% neki ne priznaju zastavu, neki himnu, neki CPC, neki jezik, neki nezavisnost, neki istoriju a ostali su velikosrbi. I ovi izbori su pokazali da ih ima zajedno oko 45%

Kotor

@gost Ja mislim i vjerujem da je sustina pomirenja u istini a istinu nosi narod ove zemlje, odnosno mi, i jedini mi kao narod mozemo da dodjemo do svojih rodjaka i komsija i da na njima prihvatljiv nacin pokusamo da im to i predstavimo zato pozdravljam ovu vrstu konverzacije!

Ratko*

U ovaj procenat dosta su uticale pare koje su ušle sa strane. Od naših izdajnika, srbije i Rusije. Sjećate li se popisa osamdesetih godina kada je bio jednocifren procenat srba u Crnoj Gori što je jedino tačno. Sve ostalo je postignuto tihom asimilacijom strane države, a našom uljuljkanom vlašću i nama samima. Pokrenimo se u pozitivnom pravcu. Imamo i sačuvajmo hiljadugodišnju tradiciju.

Amy

Svi oni dobro znaju da su uljezi, svi vjeruju u to da je Crna Gora oduvijek bila nezavisna, ali opet jednostavno hoće da je preuzmu, jer im je mrzna jer je uvijek bila SITNA ALI DINAMITNA. :)