18 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Groblja turska - kosti bošnjačke

Autor: Antena M

  • viber

Crni.PV

Gospodine slazem se sa vama da je veliki broj Dzamija i mezarja poruseno. Ali postoje i danas ta mezarja.bas u PV u centru grada. Niko od bosnjaka i IZ ne prilazi ni odrzava ih. Sva su iz vremena Turske okupacije. Sta je lose u tome da se eshumiraju kosti i premjeste u groblje koje sad postoji.

Taslidžak

@Crni.PV Kakve veze ima groblje s vlastima koje su ga držale. U tom groublju su ukopani Pljevljaci Bošnjaci, nikakvi Turci. Tu je ukopavano lokalno stanovništvo. Moj prađed i babov amidža je ukopan u istom tom groblju i posjećujemo ga.

acrnogorci?

cemale oprosti ne shvatih ko ce branit crnogorske svetinje(Cetinjski manastir idr) koje otimate od Crnogoraca ... ti i blecic? ja ve ne vidjeh na Cetinje kad nijesu dali Crnogorcima da udju u Cetinjski manastir.... sabrani boze da ne mislis da nase svetinje nisu nase auuuuuu cemale oklen si ti

Ivangradjanin

Hvala dospodine Avlijani u ime svih potomaka onih koji nisu nasli smiraj na ramusovskom groblju u Beranama. Sto se tice Albina,Dzenana,Suade...oni nemaju nista ni sa Bosnjackim ni Crnogorskim narodom.

Avlijani

Imamo ih mnogo i premnogo i vi Bošnjaci i mi Crnogorci. Vi Kusturica, Ćemana i Suada, A mi Beććkovića, Mandića, Amfilohija, Bečića, Kneževića . Ni manje držAve ni više izdajnika.

Javor

Nazalost Hajdarpašina džamija iz 1689. godine, bila je upisana u crkveno zemljiste, da bi je poslije niza peripetija jedan od potomaka velikog Hajdarpase uspio vratiti IZ C. Gore i staviti pod zastitu drzave. No, nazalost tu se stalo umjesto da se obnovi i privede namjeni.

Javor

Pitam se dali Albin, Dzenan, Suada, Driton znaju gdje se ta polusrusena dzamija nalazi i dali su spremni poći do Radulića kod B. Polja i stati u njenu zastitu i obnovu? Duboko sam ubijeđen da neće.

Djoko

Ne razumijem pa molim moju bracu islamske vjeroispovjesti ali ne mogu da ne komentarisem neko kome su preci na ovom prostorima stotinama godina a islamske vjeroispovjesti po meni ne moze biti nista do crnogorac islamske vjeroispovjesti a onaj ci su preci takodje stotinama godina u Bosni I Hrcegovini

Javor

@Djoko, davno prije mnogo vjekova, na ovim prostorima su živjeli neki drugi narodi, pa rekoh da svi kolektivno uzmemo to prastaro ime. Komentar ti je nezrio. Iz ove priče o Hajdarpasi se da zaključiti da su njegovi sledbenici, nekog drugog porijekla i korijena, a ti bo sve po SANU-urneku pod jednu k

Taslidžak

@Djoko Sjever Crne Gore odnosno Južni Sandžak je tek 1912 došao pod vlast CG. Nacionalni i regionalni identitet su različiti pojmovi. Isto kao što postoje Mađari ili Rumuni u Srbiji, tako postoje i Bošnjaci u Crnoj Gori. To je osnovno obrazovanje.

Jasmina

Sve tacno. Na zalost. Odlican komentar.

Amy

Ja ne mogu da shvatim kako ljudi ne mogu da odvoje religiju od nacionalnosti, počev od toga da su svi muslimani turci, kažite turčinu da je arap jer je musliman i vjerujte da ćete imati makar jednu slomljenu kost...