12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Crnogorstvo - Moralno načelo Crnogoraca

Autor: Antena M

  • viber

NIKAD VIŠE 1918.

Upravo tako, Profesore! Već deceniju, a i više, posrće nam CRNOGORSTVO. Niti među nama ima junaštva da većinski ukažemo na anomalije (bilo stare ili nove vlasti) u crnogorskom društvu, niti ima čojstva da se pogledamo u oči i priznamo: šta god mislili o sebi, da smo Crnogorci ili Srbi, neoboriva je istina da je hiljadugodišnja istorija nama opredijelila CRNOGORSTVO! Nekim drugima narodima, van Crne Gore, je Srpstvo njihova karma.

Mojaš

Uvijek je zanimljivo čuti kako Crnu Goru vide neki kroz hrvatske naočare..

Crnogorac

Bravo profesore! Napokon da neko istakne srž bez koje crnogorski narod i država ne mogu da postoje, osim kao preparirani fazan izvađene duše, napunjen krpicama, na zidu neke prigradske lovačke krčme. Građanski ideolozi to uporno guraju pod tepih, ne shvatajući da kreću u maraton svezanih nogu.simi

NikacOdRovina

Tema od koje SVE pocinje, dragi profesore. I nemoguce je komentarisati u pet kratkih redova koje antena M dopushta. Prvo se mora pocet od definicija jer su one namjerno pobrkane. Definisite Crnogorski narod. Ja bih recimo jednog Cirgica sigurno tu ubacio. Da li ga odredjuje teritorija i ako da koja.

NikacOdRovina

Da li ga odredjuje jezik, i ako da koji. Da li ga odredjuju posebne moralne vrijednosti, i ako da koje. Potpuno se tu slazem sa vama oko cojstva, junastva i slobodarstva. Problem je, i tu nas Srbi stalno hvataju, je sto se Crnogorci definisu samo kao pravoslavci.

NokacOdRovina

Kao sto ispravno primjecujete, ostavlja samo praznu ljusturu Crnogorskog brenda. Kako taj gordijev cvor presjeci? Cirgic je ziv primjer kako. On je pravi, autohtoni Crnogorac, svi se slazemo. Prihvata i ponosan je na nasu tako posebnu istoriju ali zna i cijeni i onu svoje familije.