10 °

max 21 ° / min 10 °

Nedjelja

05.05.

21° / 10°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

21° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Dobro došli u vrli novi svijet Đedove đece

Autor: Antena M

  • viber

CRNA GORO ČITAJTE OVU ISTINU

Stefan odličan tekst,mnogi ga neće razumjeti jer i dalje mirno posmatraju stanje u CG,nema nijednog mirnog okupljanja naroda koji pripada multivjerskog sekularnoj evropskoj CG, Svi SU ULJULJKANI U OVE NEVOLJE I NEPRAVDE KOJE SE MJESECIMA DEŠAVAJU PO CG,GRAĐANI TREBA DA SHVATE DA GUBIMO I DRŽAVU CG

Anthropos

Veoma dobar tekst. U 19-om vijeku Evropa je upoređivala CG sa antičkom Spartom i crnogorske vitezove sa Spartancima (Gladstone, Tennison, itd.). Danas malo njih to jeste, a mnogima je životni san da dosegnu status "srpskog spartanca" Svetosavlje je razorilo našu kulturu a sada ga nude kao "spašenje"

Balsa

@Anthropos E moj brate, daleko si ti od CG ako mislis da se piše spaŠenje sa Š, čudi me to od takvog intelektualca hehehe.

Anthropos

@Balsa Brate Balša daleko ste od intelektualnog poštenja. I znanja: "Ako bi se prihvatio oblik spasiti, morale bi se priznati i glagolske imenice spašenje (umesto spasenje) i spašavanje (umesto spasavanje), kao i nesvršeni glagol spašavati (umesto spasavati), mada za njih nema potvrde u rečnicima."

pravopis

@BalsaПо томе испада да је спасава једино исправно у српском језику, зато што је спашава као хрватска реч...

Anthropos

@pravopis - Donedavno, srpski jezik se zvao i "hrvatsko-srpski" ili "srpsko-hravatski"? Međutim, da bih prekinuo ovu besmislenu raspravu - prihvatam da sam se teško ogriješio o "srpski jezik". Uzgred, ja govorim Crnogorskim jezikom. "(s)Trpljen - spašen!"

ao5

@Anthropos Dje si "spašenje" genijalcu, kad nadjes recnik dje to pise ja castim prase peceno.

Šabo

Taj isti autor je imao i većih intelektualnih uzleta od ovoga teksta za navlačenje neznavenih. Svojevremeno je litije svrstao u "grassroots građanski aktivizam". Amfilohije i građanstvo u istoj rečenici, ima li većega bezobrazluka?

nenad_mne

@Šabo , što da čini, tržište je to, pa ko plati više! Sramotno, ali će poslije govoriti da je pogrešno protumačen!

Petrovic

Ti bi Srbe u CG baš zapalio.Jer prije nego napises "ovog bajkopisca" i "Rista" (sto je izlizana i neoriginalna fora )skapiraj da vrijedjas i dobre ljude koji su mozda zbog religije povezani sa njim, kao sto bi se ti gadio da je Miras u pitanju.Jednako su lose i radikalne cg i sr paljevine.

Brano

@Petrovic Ništa što ima veze s religijom nije vezano za Rista. Ništa tu nije izlizano, to je svjetovno ime osobe koja se lažno predstavljala kao duhovnik a život posvetila promociji fašizma. Nije isti fašizam koji je uništio Jug. i ova šaka što brani svoje.

Mirko

Polemisati sa Vestima oko bilo čega je zaludan posao.Ja sam taj problem odavno riješio-niti ih gledam, niti čitam. Njihov primarni cilj je pronaći naivčinu od koga će da muzu pare a to je trenutno svetosavska sekta.I onda pišu ono što posrbicama odgovara.

Novigrad

Stefan, svaka ti je ka u Njegosa. Da napomenem, Pavle Đurisic se pretstavljao ka Srbin iz CG. Njegov cetnici pokret se, zvanicno, zvao Crnogorski Nacionalisticki Pokret.

Podigla se plahta

Stefane, svaka čast. Dje su drugi profesori sa FCJK da se oglase, niko se ne čuje nako 3-4 profesora i to je to. Dajte malo više tekstova.