16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Religija

Patrijaršija Srbije ruši Amfilohijevo naslijeđe: Odbačen nacrt Temeljnog ugovora koji je u BG predočio Joanikije

Autor: Antena M

  • viber

RIŠNJANIN

Neka sruše onaj ristov kiosk na Rumiju i ponesu u Srbistan pa neka ga instaliraju kod picoustog

GRAĐANSKI

Velja je razlika pomeđu "PRAVOSLAVNA CRKVA U CRNOJ GORI" i "PRAVOSLAVNA CRKVA CRNE GORE"!!! Ovo drugo je zvanično izjavljivano i ono "... CRNE GORE", znači pripadnost našoj postojbini. Ovo prvo može bit i, primjerice radi: Vodovod Republike Finske registrovan "... U CRNOJ GORI"!

GRAĐANSKI

*Dopuna: Nije (recimo) Ministarstvo kulture u Crnoj Gori, no je MINISTARSTVO KULTURE CRNE GORE.

montenegrina

Ovaj zlocin nema kraja.Hoce da iskoriste sadasnju vlast u Crnoj Gori da nam sve uzmu.Nezasiti i zadojeni mrznjom prema nasoj drzavi usudjuju se da konacno prepisu sve blago crnogorsko Srbiji.Ako to prodje ,mi smo nestali a to im je cilj.Zaboravljaju da narod Crne Gore nikada to nece dozvoliti.Zlocinci,fasisti,izdajnici NON PASARAN!!

Tajfun

Treba pustiti Velikosrpspske Kleronacionaliste da se medjusobno svadjaju a Crnogorska Crkva da trazi povratak Autokefalnosti.

ZAŠTO SRBIJA ŽELI SVE???

Od davno se rasteze ova tema po medijima NIJE NAM JASNO ZAŠTO UPORNO ŽELE DA CRKVE I MANASTIRI NA ZEMLJIŠTU CG SU UPISANE KAO VLASNIŠTVO SPC??? PA BOŽE POMOZI U SRBIJI IMA NEBROJENO CRKVI I MANASTIRA,zar ne bi bilo poštenije da ove naše NEDIRAJU jer kažu da smo bratski narod i da nas vole???..

Orlov krš

Ćuti Rakovicu izrode,ko si ti da uređuješ po Crnoj Gori! Ponižavajte se između sebe,ali Crnogorce nećete nikada moći poniziti. Crnogorci su imali i imaće svoju Crnogorsku pravoslavnu crkvu!

Realista

E dok vi SrboCrnogorci shvatite da vas vlast iz Srbije samo treba da prođu vjekovi... U pamet se, ne budite tuđa metla...

Origen

Raković de facto priznaje da SPC nije "tradicionalna crkva" u CG. Prema tome neka se prvo registruju u CG. No, osnovno pitanje je vratiti vlasništvo nad crkvenom imovinm državi CG. Zatim treba tražiti tomos od Vaseljenksog patrijarha za lokalnu pomjesnu crkvu - CPC. (Kao Ukrajinci).

Džomićeva prevara

Ne samo prevara naroda i političara Crne Gore, već prevara Svetog Petra i sad samog mrtvog Amfilohija. Izgleda da su Amfilohije, Mićović i Perović sami sebe kreirali pogibiju i upali u sopstvenu zamku laži i prevara koju novi patrijah koristi protiv njih i protiv SUVERENE Crne Gore.

MONTENEGRO

Crnogorska pravoslavna crkva će uskoro dobiti oteteo, kako autokefalnost, tako i sve crkve, manastire, groblja i zemljište! To ne može niko da spriječi, ni SPC, ni Porfirije, ni Raković, ni Joanikije, niti bilo ko, jer je Bog taj koji će, u pravo vrijeme, aktivirati Vaseljensku patrijaršiju.

Andjela

Da je crnogorski narod htjeo srbijance nebi izbacili Vasilija Brkica iz Cetinjskog manastira 1769 koji je dosao uz pomoc vidji opet cuda rusa Rosenberga! Istorija se ponavlja i pretenzije prema Crnoj Gori!Crnogorci su zeljeli samo svoju Crnogorsku crkvu i svoje Mitropole!

Budo

Volio bih da me demantujete ali mislim da ni jedan litijas nije zbunjen i da ne zna da se radi o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ili da ima bilo sta protiv te cinjenice?