11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

200 godina od smrti Napoleona: Bonaparta o Crnogorcima

Autor: Marija Mitrović

  • viber

Astro

Fino čovjek, još 1809. napisa Crnogorci....piše fino i Francuzi.....ali ne pominje Srbe niđe, da budem precizniji, ama baš niđe ne pominje Srbe iz Boke(izmišljeni SPC naziv za pravoslavce u Boki Kotorskoj), ni familiju Carević i ostalo Srpsko plemstvo ......

Nikola

Koliko sam ja cuo autor pjesme je bio doktor u Napoleonovoj vojsci cije ime nazalost nije sam uspio naci. Puskin je kasnije pjesmu preveo na ruski i u tom obliku je stigla do nas. Zato mu se autorstvo greskom pepisuje.

Anthropos

Kako je ovaj Puškin bio neobaviješten? Nije znava da su Crnogorci - Srbi? Srbe nazva nečesovim nepostojećim Crnogorcima - stid ga bilo?

Wilkins

@Betoven Svi Crnogorci KAO JEDAN protiv Turske, odolijevasmo toliko vremena. Svi Crnogorci KAO JEDAN protiv Napoleona, odoljesmo junački. Svi Crnogorci KAO JEDAN protiv Austrijskog carstva, kako reče austrijski vojskovođa "Borili smo se protiv JUNAKA iz bajke". E onda 1918. nema više KAO JEDAN...

Podgoricanin

"BONAPARTA I CRNOGORCI" čudno se piše Srbi. Kada Carecića čuješ u boki nikada nisu bili Crnogorci??? Toliko o Srbima u CG, a nije ni čudno kad im se cijela istorija zasniva na izmišlhenim istorijskim ličnostima. Razumijem Srbe jer kako da objasne svojoj đeci da su im preci 500 turske sluge!

europeac

ČUUUJ NAPOLEON zna za Crnogorce, niđe Srbe ne spominje, sram ga bilo, da nije šta pogriješio. E VIVA MONTENEGRO, krepite negatori.