25 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 13°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Drugačija radio veza

Jovanović: Ukoliko Zapad ne reaguje, Crna Gora uskoro može da sklizne sa euroatlantskog kursa

Autor: Antena M

  • viber

PODGORICANIN

SKTENULI SMO ONOG TRENA KAD SU DF, DEMOKRATE I URA FORMILATI VLAST. NI JEDNA OD OVIH STRANAKA NE PRIZNAJU CRNOGORCE KAO POSEBNU NACIJU! KAO NI CRNOGORSKU CRKVU. OSNOVNO PRAVILO EU JE PRAVO BÀ SLOBODNO IZJASNJAVANJE I SLOBODA VJEROISPIVJESTI.

Sol143

Precizno rečeno. Naš problem je što ne postoji institucijonalizovana podrška razvoja crnogorske nacije i kulture.Kao što ruše Bosnu, nametnut je identitetski obrazac koji zahtjeva da dojučerašnji bosanci napuštaju svoj bosanski identitet zarad hrvatskog i srpskog i svjesno se odriču svoje domovine.

Sol143 (nastavak)

To rade Crkve i u Hrvatskoj i u Srbiji. I to uspješno. Ne postoji više bosanski hrvat ili srbin.Oni ovakvu Bosnu ne žele kao ni crnogorski srbi.Oni prihvataju crnogorstvo kao toponim u Srbiji i nikako drugačije. Iskreno predlažem čitanje knjige "Ubilački identiteti",libanonskog pisca Amira Malouf-a

prim

@Sol143 (nastavak) , pokušaj paralele ti je potpuno promašen jer već u drugoj tezi rušiš onu prvu. A okolnosti u BIH su radikalno drugačije. Prvo, historijske a onda recentne. Ali, to treba znati a ne docirati an nivou šank_politike.Dakle, potpuno pogresno.

Edw

@Sol143 (nastavak) Kad već pomenu Liban, postoje paralele sa Libanom i CG. Odbije su multikonfesionalne, multietnicke zemlje, ali zbog jakog prisustva stranog elementa (Hezbolaha/SPC), nalaze se u šaci moćnog teokratskog susjeda, Irana/Srbije, koji koristi taj uticaj za destabilizaciju regiona.

Anthropos

Interesantan razgovor. Ideja "srpskog sveta" jeste ruskog porijekla. Zasniva se na geopolitičkim idejama Aleksandra Dugina - predstavnika ruskog "tradionalizma" ("euroazijski svet"). Ima mnogo sličnosti i sa idejama "panslavizma". Mogli bi reći da je ovo u nas zapravo "pansrpstvo"