11 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Društvo

Srpski udžbenici negiraju crnogorski jezik: Tako srpski nazivaju "neki Crnogorci"

Autor: Antena M

  • viber

Profesorka

Odlično - ovo je stav SANU! Dakle, neka naša CANU i ovo "kolegijalno" prećuti, i to taman na 50 godina od osnivanja! Sramotno ako bude tako...

Milan

Šovinizam, šta drugo može biti kad ne priznajes nešto sto je priznato međunarodnom kodifikacijom jezika đe je Crnogorski jezik označen sa (cnr)

Boka

Ovo je komedija, oće pa oće da nas Crnogoraca i svega crnogorskog nema ali ne može, mi smo tu vazda bili i ostaćemo, a vi pišite koliko god oćete jedino lagat znate, pi....

Jack Hustlle

Ovi ne odustaju od veljedržavnih planova! Uče đecu od osnovne da ne postoje Hrvati,Bosanci i Crnogorci jer ako govorimo srbski onda smo svi Srbi,po njihovome. Sprdnja!

Herceg Novi

Nastavlja se posrbljavanje Crnogoraca, kako to oni otvoreno i fukarski rade neka rade vratiće im se kad se ne budu nadali sve na gomilu.

Nije_tačno

Zbog ovoga da je latinski "mrtav" - moje unuče, u sred Francuske, i sve u vrlo dobroj školi, uči latinski, izborni predmet! I ne slučajno...

Vuk Mandušić

@Nije_tačno U pravu ste. Potpuno isto je i za po njima "mrtvi" staroslovenski a on je liturgijski jezik u svijem slovenskim Pravoslavnim Crkvama.

Crnogorac

Preneću vam iz prve ruke stanje u Srbiji. Ja kao Crnogorac, rođen u Nikšiću, ceo život živim u Beogradu. Ovakva propaganda i laži iz kojih proizilazi mržnja prema Crnogorcima, za mog života nije bila. Lično sam imao par neprijatnih situacija, zbog toga, što često govorim da sam Crnogorac.

KakoJe

Džabe pisanija, no śedite đe ste ;)

lscg

Sve ce ovo ispravljati! Hrvatska im je poslala poruku, i vucic se preznojio.. svi pregovori se moraju zakljuciti, i svaki uslov kad Hrvatska kaze DA?! Pencilin su im Hrvati! Obozavam ih!

Vjerovali ili ne!

Zar smo mi RODJENI u Crnoj Gori zaista osuđeni da kažu da smo nepostojeća nacija i da Crnogorski jezik ne postoji??? Ovo treba da nam kažu naši CG pisci istoričari a nidje ni traga ni glasa od njih! Mora da nijesu medju žive inače bi se javili!Ovo je rak rana za sve nas koji smo RODJENI u CG državi

Nepoštovanje CG i CG jezika

Sve kažu da poštuju nezavisnost Crne Gore a sta je sad ovo? Nepoštovanje naše države i našeg jezika! Mi smo mirni i ćutimo e kukukala nam majka sta smo dočekali! Totalno razočarenje u način razmišljanja naših GRADJANA!

Branko

Samo malo po malo raditi sa mladosti. Njima govoriti, ne komplicirano nego jednostavno, jasno i kratko. I korak po korak će sve doći na svoje. Približi se mladosti i pitaj kako i gdje krenuti - biti će 1000 ideja od Instagram pa do TikTok i fejs aktivizma.

Deni

Ma koga briga sta rade u Srbiji.

Ce-Vi

A đe nam je CANU nebilo je da se makar jednom glasne po bilo kom pitanju vezano za negiranje Crne Gore, Crnogorskog jezika i Crnogorske nacije. Ponašaju se kao balsamovane mumije. Jedino su agilni na blagajni kada dođu da uzimaju veliku apanažu. Još smo im izgradili i zgradu da bi im bilo udobnije.