20 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Bursać: Četnički pokušaj ubistva Crnogorskog jezika

Autor: Antena M

  • viber

Anthropos

Taman tako g. Bursać. Jezik je posljednji bastion crnogorskog identiteta i zato ga svetosavski klero-nac(ional)isti i rasisti napadaju sa svom žestinom. Srbske armade danas ne pale kuće (ka poslije 1918) - već samu ideju "crnogorstva". Tada su ubijali tijelo. Danas dušu CG?

Katunjanin

Kompletna vlada jeste Srbijanska iako se neki izjasnjavaju kao Crnogorci ,kao sto i ministar Sekulovic koji rece.. "ali pojedini bi da me stave u kalup..." E bas se o tome i radi.Pravi Crnogorac brani ono svoje ,crkvu ,jezik ,istoriju....pa nije nacionalnost svedski sto-- malo ovoga pa malo onoga!!!

Marina

@Katunjanin Ne zna se koji “soj”je u moralnom smislu gori.Da li oni do juce”Crnogorci”koji su se za saku para ili za poziciju preregistrovali u Srbe ili oni poput Sekulovica koji blate crnogorsko ime deklarisuci se kao”Crnogorci”pritom ucestvujuci u rusenju CG zajedno sa njenim najvecim zlotvorima

Sol143

Svaki komentar Dragana Bursaća je duboko ljudski i proročki jer on živi u gradu koji je paradigma za ono što od CG žele napraviti.Jezik je to što pokušavaju uništiti rušitelji CG.On im smeta da preoru korjene crnogorskog bića.

zatiranje CG

Uz pomoć domaćih izdajnika u CG i u Srbiji, nastala je histerija zatiranja svega crnogorskog: države, svih institucija., kulture, jezika, sporta. Tu su aktivni terazijski janičari: Bećković, Raković, glumci Božović i trener Zvezde, zloglasni mrzitelj Radonjić.

Maks

Crnogorci su zivjeli slobodni u Crogorskim planinama a srbi zivjese ponizno kao podanici u vazalnoj drzavi.Obrenovic je cucao na koljenima pred pasom da mu dadne samoupravu nad Beogradskim pasalukom.Zbog Crnogorske istorije oce da nas asimiluju.

Pero Kosorić

Ima li Austrija katedru za austrijski jezik? Ima li Amerika katedru za američki jezik? Ima li Brazil katedru za brazilski? Ima li Indija katedru za indijski jezik? ...

flamantes

@Pero Kosorić Savremeni srpski jezik, koji je preimenovani srpskohrvatski, postoji od 25. 3. 1858. godine kad je službeno proglašen u Beču prijestonici Austrijskog Carstva. Što je najzanimljivije, samo Srbi su se protivili uvođenju tog telećeg jezika konstruisanog na osnovu crnogorskog jezika.