22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Društvo

Grupa zaposlenih RTCG uputila otvoreno pismo Savjetu javnog servisa: Sankcionišite nalogodavce zabrane upotrebe jotovane varijante crnogorskog jezika

Autor: Antena M

  • viber

marko

Valjda su mislili da će lako sa Žarkom. Ali tvrd je orah ...

Dpero

Podrska ovim hrabrim novinarima koji su digli glas protiv Raonikija i ostalih bandita u vlasti.A dje su vajni akademici iz CANU=SANU???

mijo popovic

Bravo! Ne smijemo pokazati strah. Zabrana jotovane varijante crnogorskog jezika dio je kompleksnog zatiranja svih jezicmih, kulturnih, nacionalnih posebnosti Crnogoraca, od strane velikosrpske strukture koja je premrezila sve politicke i kulturne institucije. U pitanju su ljudska prava, Crna Gora je kandidat za EU, koja se temelji na vrijednostima ljudskih prava. Mora se internacionalizovati dismriminalizacija građana crnogoske nacionalnosti!

Gojko

Šta je sa ostalima u rtcg i oni pričaju crnogorski.

CG1

Svaka Vam čast na doslednosti i što ne podvijate kičmu pred najezdom svetosavskih poltrona. RTCG ne gledam od 2020 god. ali čujem da je ekavica uzela maha, to ne smeta ovom izdajničkom rukovodstvu. Puna podrška Božović i njegovim kolegama koji su stali uz njega. Ostalim neka je vječna sramota i ni

Crnogorac

Podrska za Bozovica i njegove kolege koji ne pristaju na izdaju i gazenje!!! Zasto mi moramo sa jadnog servisa da slusamo "ekavicu"??? Zasto sa bilo koje tv ili radija iz Crne Gore ekavica? Dali bi mogao u srbiji novinar da prica ijekavicu, profesor... mora se uvest crnogorski jezik svudje!!!

d v

Zla namjera nasađenog tkz direktora rtcg je jasna i očekivana za svskog ko ima sačuvan razum...pitanje je bilo samo kada će podmuklo kao i sve što rade njegovi klero nacistički goniči da taj naum otpočne..Brisanje cg jez iz javne upotrebe jasno pada i CG država..to im je završna faza brisanja CG.

d v

Da bi danas jasnija slika bila svima posebno CG suverenistima što ovo i zašto ovo taj tkz direktor tkz rtcg čini neka pročitaju samo tadašnje izjave (kad se pisao i usvajao CG Ustav)ranka kadića,mandića,bulatovića,popa Radovića i ostale anticg klero četničke svite pa će biti jasno otkud "raonić".

Ljubo

Dakle, stidite se navodni novinari RTCG-a, liše ove grupe časnih i čestitih ljudi . Izdali ste kolegu, profesiju i sve principe ljudskosti i solidarnosti . Izdali ste i državu i jezik kojim zborite , zarad mrvica i straha od Raonića . Greota i sramota ste

max12

Raonikije je promijenio ime javnog servisa Radio televizija Crne Gore,u javni toalet Svetigora.

MIna

Hrabri i čestiti, hrabro i čestito. Drugi su njihova kontra.

Katunjanin-Miogost

BRAVO. Svaka vam čast, živi i srećni bili.Jasno je da Vam nije ni malo lako, ali dajete i primjer i nadu , mnogim ugnjetanim i ucijenjenim , u borbi za odbranu dostojanstva , časti i svojih ličnosti.Ne dozvoliti nikom , nikad , da vam uruši ponos i dostojanstvo i vaše ličnosti.Neće se umrijeti od gladi ,jer ste vrijedni i sposobne osobe,a vaši ugnjetači su već mrtvi , kao ličnosti ,u ljudskom smislu,iako oni i ne osjećaju obraz i čast.Hvala Vam i ponosimo se Vama.Istrajte.

Marko

Odlično je što pratite ovu temu i molim vas napišite nešto i o tome što 30 godina na RTCG gledamo filmove sa titlom na ekavici. Oni ne proganjaju samo jotovanu verziju već crnogorski jezik potpuno.

DUKLJA

Zapamtiti sve koji su ostali u foteljama i toplim jazbinama,dako dodju BOLJI DANI.......Podrska za sve slobodne novinare.