11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pješčani sat

PJEŠČANI SAT: Svirepo ubistvo braće Bulatović, posljednjih crnogorskih komita

Autor: Antena M

  • viber

Cuca

@Radivoje / Lučevina se uvijek poštovala u Crnoj Gori, ali je očevina vazda bila ispred Radivoje, nako je kod tebe obratno!

jovop

To su heroji Crnogorski, svih vremena. Što su učinile prethodne vlasti, da im se ime ne zaboravi. Zato smo došli ođe đe smo.

Sve vi cvjetalo

Ovi danasnji otpadnici posrbljenih Bulatovica da izgube pravo na nosenje junackog prezimena. Da ne skrnave imena predaka.

Katunjanin-Miogost

Slava im i hvala , za vijek vjekova, a na sramotu svih onih koji su ih progoni , kao i onih koi ih nijesu pomagali , kad su mogli , i koliko su moi. Oni su spomenici ,današnjim komformistima , i intelenktualcima, koji su u svojim brlozima i punim koritima , ne mare za Crnu Goru i njenu slobodu. Ukoliko tako nastave , stići će ih proklestvo izdatih predaka.Neizbježno.

Trešnjevo Cuce

Slava i hvala Crnogorskim junacima za vijek i vijekova. Obraz su osvijetluli kao malo ko za razliku od nekih današnjijh posrbica što obrukaše slavno prezime Bulatovića! Vječna im slava i zahvalnost.

Kolasin

Znaci nista od moga komentara o stradanju Smailagica u Kolasinu 1908.Te 1908 u Smailagica polju ziveli sve Muslimani Smailagici ta Crnogorska vojska ih proteruje otimaju him Njive,Kuce,Szoku. Njihive kuce odna isti dan naseljavju ti Bulatovici i drugi Crnogorci iz Planina Kolasina.

Kolasin

Znate li Kolasinci na cijoj zemlji kompir sadite i kuce gradite. Na poljima Smailagica,Kalica,Kolica,Lukaca pravih i autenticnih Kolasinaca Muslimana koje su vasi pradedovi protetali a Imaza i kuce pune svega oteli i naselil Jel Kula Smailagica i Lukaca dje je nekad bila.