9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Đorđe Karađorđević: Ja sam Crnogorac, nijesam Srbin

Autor: Antena M

  • viber

b. pavle

Izvanredno gospodine Jovanoviću Đorđe je bio blizak sa mojim ujakom Bogdanom Šaranovićem. Svakodnevno su se družili. Đorđe je bio divan čovjek, nasuprot bratu, palikući.

knox

svaka čast Đorđu i njegovoj majci našoj Zorki Crnogorki jedinim časnim i čestitim u toj familiji ubica i palikuća

Licina

..a Kralj Nikola mu je Djed bio i ovaj ga Egziliro u inostranstvo i oteo mu Drzavu. Moze li to stecno da bude?! Sta sijes to i zenjes.. Svaka tvorevina na nepravdi drugih se zna i kako zavrsava! I nikako da nauce da se to neradi!

Mojaš

Princ Đorđe,jedini Karađorđević koji je živjeo u SFRJ i imao penziju u visini plate pukovnika JNA kao i zaštitu JNA i SUP-a,bio je Crnogorac ali u regionalnom i zavičajnom smilsu ne i etničkom.A u praksi je bio Srbin i to ekstremni nacionalista i to ga je koštalo trona.

Katunjanin

@Mojaš --Ne postoji regionalni Crnogorac niti regionalni Srbin. Svako se izjasnjava kako hoce ,ali se nacionalnost nebira vec se nasledjuje , svaki pravi Crnogorac koji postuje svoje pretke se izjasnjava po ocu ,njegov otac po djedu itd. i tako se njeguje identitet ,crkva drzava ,istorija ,tradicija

Boško Agram

@Mojaš Bio je etnički, etički i deklarativno Crnogorac i Jugosloven. Ne namećite mu četničke opanke.

bijeli p.

@Mojaš Pročitajte njegovo auto biografsko djelo: "Moj Život" Đ. Ka rađorđević. Čovjek je ono što misli što osjeća da je. Majka mu je bila dična Crnigorka, a otac skitač i bitanga. Kralj Nikola ih je podigao na Cetinju.....Otac im je ubio majku....gurnuo je niz basamake...

Marina

@bijeli p. Kolicini njih je npr.poznato da je Petar-skitnica ,kojega je knjaz Nikola primio u CG i dao toj matoroj izanđaloj drtini mladu kćerku za ženu, nju TRUDNU GURNUO NIZ STEPENICE od kojih je posljedica umrla???!! Nista cudno za razbojničku,krvožednu krv koja je pobila toliki SOPSTVENI ROD!