24 °

max 24 ° / min 11 °

Subota

11.05.

24° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

19° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Četvrtak

16.05.

22° / 17°

Petak

17.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pješčani sat

PJEŠČANI SAT: Danilo Jauković - heroj koji je Crnoj Gori želio Formulu 1

Autor: Antena M

  • viber

Ličina

Kakvih Ljudi je bilo do Juče.. a kakvi "ljudi" danas odlučuju i koliko vole Crnu Goru.. Slava ti Junače, tebi i Svima ostalima takvima i ako nas odozgo gledate.. nezamjerite nam. Popravićemo se jednog dana i dako Ustanemo da Idemo "nedje" posle ovolikog śedjenja!

Javor

Licno sam ga poznavao i upamtio kao komandanta Titogradskog korpusa, cijenio i divio mu se iznad svega. Bio je istinski heroj i patriota, za razliku od mnogih koji su se krajem rata 44. godine presvukli iz četničkih uniformi u partizanske, a u duše i na djelu ostali okorjeli četnici.

Rosa Luksemburg

Lijep gest Antene M i lijepo sjecanje na izuzetnog i po mnogo cemu jedinstvenog generala Danila Jaukovica., ponosnog crnogorskog sina. Vazda mu slava.

Veselin Vulević

Slava narodnom heroju 1. klase, crnogorskom i jugoslovenskom velikanu, vizionaru i generalu Danilu Jaukoviću! Bio je veliki čovjek, svoga i budućeg vremena i veliki sin sojske, čojske i herojske partizanske Crne Gore !!!

profesor

Deveti jugoslovenski narodni heroj? PRVI!

Dragana Marković-Jauković

Svaka čast na ovom divnom tekstu o čovjeku kao što je bio Danilo Jauković krasile su ga najljepše ljudske osobine hrabrost poštenje a nadasve jednostavnost.. Vječna mu slava i hvala na svemu što je uradio za Crnu Goru..!!

td

Sjecam se da je u Malesiji bio toliko postovan da su u nekim kucama iznad ognjista drzali njegove fotografije. Sadasnjima,koji crkose da budu na vlasti,topla preporuka:naravno da ne mozete dostici velicinu generala,ali makar procitajte ovo sjajno podsjecanje da su u Crnoj Gori bivstvovali i ovakve patriote i rukovodici.

Javor

Sjetio sam se jedne anegdote, vezane za tog ljudskog diva. Došao u obilazak jedne kasarne, kada je auto stalo, vozač potrčao da mu otvori vrata, a pokojni general mu kaže, parafraziram - "stani, ja ako sam ćorav nijesam sakat". Jedno oko je bio izgubio poslije jednog teškog ranjavanja.

Bajo

Kakva fascinantna ljudska i profesionalna biografija .Svojim umom vidio je 80-100 godina unaprijed.Postenje , znanje,ugled,pamet .Fleksibilnost , skromnost.Čovjek koji treba da bude primjer svakom gradjaninu CG . Objektivno-njegovo mjesto u istoriji Crne Gore treba biti mnogo vece . Zasluzio je.