18 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Dostojevski: Crnogorac si! To ne možeš sakriti

Autor: Antena M

  • viber

mr

Da nijesi što preskočio!? Ovoliko i ovakvo štivo, a niđe Srba, srpstva, srbovanja! Crnogorci kao Srbi! Nema! Ili to ne ide uz Evropu... Čak ni tada! A bogami ni danas!

Anthropos

Čudo! Veliki Dostojevski zna za Crnogorce, a Srbi - vijek i po kasnije - ne znaju? I ne priznaju.

Feniks

"... Puno vas volimo. No, zapamtite zašto vas volimo, ne zaboravite: upravo zato što ste Crnogorci, a ne neki drugi narod koji brani svoju nezavisnost." Sasvim jasno!

Zlatko

Kakvo štivo !?!?Veličanstveno , g. Vladimire ! Najveći , Dostojevski , Rus , toliko i tako o Crnogorcima ! A danas , nema nas , ni za Srbe ni za Ruse !! Zamislimo načas , da je Putin preśednik F.M.Dostojevskom !?!? Ovaj članak još više publikovati !!

Bajo

Naravno, Crnogorci bi se, možda, delikatnije izrazili i ne bi otprve rekli: ,Dođavola!" Oni su još grub. neotesan narod i nijesu navikli na evropsko šepurenje naše sanktpeterburške literature i na civilizovane naše publikacije. Rekose Rusi . 1892g .Ok . Ali ....1493. до 1496. године на Цетињу, под управом јеромонаха Макарија и под покровитељством Ђурђа Црнојевића, владара Зете. ps.Da li neko moze naci sliku Moskve i Petrovgrada 1493g. Uz svo divljenje kasnijoj Ruskoj kulturi .

sičija

Auh, gospodine Dostojevski, otkud se baš sad objaviste - ubićete nam Rakovića, čovječe?! Znate li Vi kakvu štetu nanijeste Vučićevim podanicima, bre? Vratite se pod zemlju, bre, ko Vam je dozvolio da iskačete kad Vi hoćete i uzimate Srbima šlag sa torte koju oni mijese već dva vijeka? Kakav šamar!!!

Neznam

Jecer sam se zatekao i cudio kad su mi u mome gradu rekli da je neki praznik i nece se raditi do Srijede.Otiso sam u nekojiko prodavnica da kupim namirnica,pito sam kakav je to praznik niko nije znao da mi objasni a ni koga prazneujemo,citav grad nema pojma a praznik i odmaraju do Srijede.

Lješnjanin

Svaka čast za ovo! Sramota je da za ovo nije znalo preko 99%. Hvala vam! Prijatno me je iznenadilo da se Dostojovski držao u ovom eseju između evropskog i slavenofilskog časopisa. Mislio sam da je ideološki više "slavenofil" nego "zapadnjak" (čitajući roman "Zli dusi").

Metafizičar

Svaka čast, Jovanoviću! Genijalno, a Srbi se baš baš lože na ruske pisce! Prvo Puškin, pa Tolstoj, evo sad i Dostojevski! Pljas, pljas, pljas! Eto sad ste crvenih obraza! Baš kao Ivan Karamazov!

Crnogorično

Ma sjajno! E da komšije ovo imaju, davno bi im u školskim knjigama bilo, uokvireno zlatom i svi bi znali napamet! Svaka čast Vladu na trudu BRAVO!