22 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Crna Gora, rak-rana velikosrpskog nacionalizma

Autor: Bojana Komnenić

  • viber

mr

Kako si ih "snimio" Markoviću, sve ti ćetalo.!!!

CG-Mne

Istnito, jasno i sazeto napisano. Samo oni koji u potpunosti ne prihvataju CG kao svoju drzavu,nece se sloziti sa ovim stavom.

Njeguš

Svaka čast na tekstu. Mi Crnogorci nikad nećemo mrziti Srbe i iskreno vas doživljavamo kao braću, uostalom svi južni sloveni su braća nas Crnogoraca, Hrvati, Bošnjaci, Makedonci, Slovenci. Tako je vazda bilo i biće! Braći Srbima praštamo ali ne zaboravljamo ni Nemanje ni 1918.

Srbin iz CG

Konačno da neko iz Srbije daa jedan objektivan ugao politike koja dolazi iz Srbije. Svima je jasno ko je odgovoran za ratove na Balkanu počevši od 1. Svjetskog. Velikosrpska politika samo stvara mržnju i zlo, ako se ne promjeni ode i Vojvodina sigurno. Srpski nacionalizam stvara kolektivno ludilo...

Tesla

Odavno ovako dobar tekst nijesam procitao. Svaka cast.

Gotan

Markovicu , aferim za ovo štivo ... Dobro zboris ... Svaka riječ je na mjestu !!!

Burazer

Dosta ih je koji znaju ove činjenice, ali vrlo malo koji su sposobni da ih pretoče u ovakav analitički oblik. Pročitao sam sam sa velikim zadovoljstvom. Svaka čast.

gost

Procitajte himne zemalja nastalih od bivse Jugoslavije... Samo u srpskoj himni se kaze: "Boze spasi, Boze hrani, srpske zemlje, srpski rod". Dakle, ne pjeva se o drzavi kojoj je posvecena, vec o svim srpskim zemljama, tj. pretenduje na tudje teritorije/drzave dje zivi srpski rod... Nema tu lijeka...

ISO 639

U vecini novinskih tekstova dodjeljivanje ISO koda za jezik predstavljeno je kao djelo Kongresne biblioteke pa u daljim simplifikacijama ispadne da su Amerikanci priznali Crnogorcima jezik. ISO je medjunarodna organizacija sa sjedistem u Zenevi.

ISO 639

Komisije ISO su takodje medjunarodne, sastavljene od pripadnika nacionalnih tijela za standardizaciju i imaju sjedista u raznim zemljama. Sticajem okolnosti, ISO 639 uziva logisticko gostoprimstvo Kongresne biblioteke ali to ne znaci da se u njoj pitaju samo "Amerikanci".

Monica Bellucci

Šta reći osim mnogo dobro i mnogo istinito.

Antonio

Srbi imaju jednu manu naucili otimati paliti ubijati pljackati a sada nema vise nema Nikad nece Crna Gora bit obala srpskog mora. Hrvati i Crnogorci su to davno naucili sto znaci noz u ledja od bratije srba nikada vise srbi nikada. Crnogorci i Hrvati su vazda mirno zivjeli i pomagali jedni druge.