15 °

max 20 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

24° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Moskva sebi pucala u glavu: Rusi na putu da postanu raskolnici

Autor: Nikoleta Rakočević

  • viber

Zoran

Šta li ce na ovo reci svetosavska spc.

jovan

Jedine dvije crkve koje se ponašaju kao kolonizatori su RPC (Ukrajina, Bjelorusija) i SPC (Makedonija, Crna Gora). Kolonizatori su napustili kolonije, a RPC i SPC i dalje kolonizatorski ugnjetavaju druge. Vrijeme je da se i one povuku. Mislim da je raskol koji slijedi dobrodošao.

Slavko

Gospodine Jovanovicu velika vam hvala na seriji tekstova o ovim pitanjima o kojima mnogi gradjani , ni vjernici ne znaju mnogo, nastavite molim vas dok se ovo ne okonca Pozdrav

Džomić-jurist

Samo kratko, RPC (dakle ruska pravoslavna crkva) istorijski je samoproklamovana autokefalija, ovo je izjavio episkop Carigradske patrijaršije Jov (Geča)

Pavle

Svaka čast na tekstu. Odlično napisano. U ovom raskolu, ako do njega zaista dodje iz ustrojstva carigradskog izaći će prvo RPC, a ako izadje SPC doći će vremenom do jednog jako teškog trenutka za Srbe, a to je gubitak Hilandara.

Džomić-jurist

Kako je Staljin stvorio RPC MP https://grzegorz-b.livejournal.com/2555447.html

štrbina

Treba da se pravoslavni narodi slože i odaberu centar za sve pravoslavne crkve na prostoru nekadašnje Vizantije i jednog poglavara.Slično poput katolika i katoličke crkve.Tako i jedino i stvarno crkva može bit nezavisna od države.A dok bude ka do danas-PC će bit razdor među svim svojim vjernicima.