10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đonović: Vlada neće trajati duže od godinu, u njoj političke neznalice

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 11

Đonović: Vlada neće trajati duže od godinu, u njoj političke neznalice

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Nova Vlada neće trajati duže od godinu, smatra analitičar Ranko Đonović kao i to da su novi ministri političke neznalice. Volio bi, kaže Đonović, da premijer reaguje na slavlje sa trobojkama ali da to pak ne očekuje.

Na radna mjesta jutros su došli premijer i ministri Vlade Crne Gore. Analitičar Ranko Đonović kaže da je u imenu vlade - Crna Gora ali da oni sami ne znaju čiji su. Pravila ih je, kaže, crkva pa i predsjednik Srbije a smatra ni da programski nisu raščistili jer im je "jedan dan Crna Gora druga srpska država a drugi dan je nezavisna."

Ne bi, ističe Đonović u našoj "Drugačijoj radio vezi" volio da kritikuje nekog ko još nije počeo da radi ali već vidi njen kraj.

"Možete da pretpostaviti šta će da se desi iz izjava koje daje Vlada, kako je sastavljena, ko je čini, znajući da u njoj nema manjina... Na osnovu toga bude vam sve jasno koliko će trajati ova Vlada. Mislim da neće trajati više od godinu", naveo je Đonović uz opasku da Vladu podržava tri do četiri poslanika u parlamentu.

Đonović dodaje da većina u parlamentu vidi da Vlada neće dati rezultate pa se ograđuju. Biće tako problem novoj Vladi, smatra, da u Skupštini sprovedu bilo što. Crnoj Gori je, međutim, kaže Đonović, ovo trebalo. Prvo, moglo bi da opameti građansku Crnu Goru. Trebalo bi, ističe Đonović, da opameti i partije bivše vlasti i tu nije kraj.

"Dobro je da vidimo ove nove koji prodaju poštenje i sve znaju, koji govore da će da istrijebe kriminal i korupciju. A kad pogledate kako će to da urade, vidite da imate posla sa političkim analfebetama. To su političke neznalice od kojih ne možemo da očekujemo ništa sem da opameta Crnu Goru, da vidimo gdje i kako", smatra Đonović.

Ponavlja da mu po volji nisu novi ministri. "Što se tiče biografija i političkih opredjeljenja, svi su sumnjiivi. Ne znam od koga da očekujemo reforme i bilo što novo", kazao je on.

Đonović pita ko bi ušao u novu Vladu "takva kakva je, napravljena od već koga i kako, uz to koji su joj ciljevi i znajući kako su se Srbija i srpski velikonacionalisti zaletjela na Crnu Goru".

Naglašava da nije problem da nekoliko predstavnika srpskog naroda, koji imaju dobre namjere prema Crnoj Gori, budu u novoj Vladi ali to, smatra, nisu ovi koji su izabrani.

"Ovi koji su pristali da budu u novoj Vladi... čuvam se da ne izgovorim neku riječ", dodaje Đonović.

Slavlje povodom izbora nove vlasti obilježile su trobojke i uzvik "Ovo je Srbija", navodi Đonović. Volio bi Đonović da premijer reaguje na takvo slavlje ali ne očekuje.

"Da reaguje, ponadali bismo se da se dozvao. Ipak, ne očekujem, iako bi bilo potpuno prirodno da reaguje premijer crnogorske Vlade, da im skrene pažnu da je ovo Crna Gora a ne Srbija i da nikad neće biti Srbija, da treba da se slavi sa crnoogrskim zastavama. ko će da poštuje Ustav ako ne premijer?! Ipak, očekujem da će Krivokapić sve to da odćuti", istiće Đonović.

Komentarišići to što potpredsjednik Vlade i lider URE Dritan Abazović kaže da ga ne zanima 1918. već budućnost, Đonović kaže da bi Abazovića trebalo da nauče Šerbo Rastoder ili Žarko Rakčević šta je refleksija te godine.

"Nije posrijedi neznanje, Abazović kao politikolog to zna. To se, pak, dešava zbog društva okupljenog oko koncerna Vijesti. Oni toliko mrze DPS i žele vlast da bi dali da nestane Crna Gora, kao kolateralna šteta, samo da oni kupe još koju fabriku, da se domognu još para", kaže Đonović.

Alibi za sve je četiri milijarde eura duga, dodaje on. "Možemo da pričamo o milijardama tek kad završimo ovu priču. Dok god mašete sa četničkim zastavama i dok god kažete "Ovo je Srbija", nema prečeg pitanja od identitetskog", poručuje Đonović.

Osvrnuo i na najavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da će ispitati je li bilo pokušaja političke korupcije u slučaju Abazovića kad mu je navodno nuđen 21 milion eura. Abazović bi, ističe Đonović, morao da kaže ko mu je nudio novac.

"U protivnom, Abazoviću, lažes. Sve što kažeš i ne možes da dokažes je laž i treba da te bude sramota", ističe Đonović koji smatra da je "Abazović izgubio kompas i da je krenuo stramputicom a da je bio potencijal".

Neophodna je, kaže Đonović, nova procrnogorska partija, da ne bi bili rasuta procrnogorska energija. Đonović je najavio pomoć da takva partija nastane a ima, kaže, osjećaj da će to ubrzo da se desi.

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

dps

Neko ko je sa 18 2006 glasao DA danas ima 30 godina što ne bi glasali za te ljude i nove stranke. Ili su Crnogorci i Kinezi jedini koji moraju da glasaju cijeli život za jednu stranku?

CGpatriot

Hvala gospodinu D. Šukoviću na mogućnosti da se čuju pravi, čestiti Crnogorci kao što je gospodin R. Đonović. Zahvalnost obojici što su na braniku Crne Gore za koju su bili i naši đedovi i za koju su naše porodice poslednjih 30.g. Nikad pod srbima dok traje JEDNOG Crnogoraca.

Mne

Hvala gospodinu D. Šukoviću na mogućnosti da se čuju pravi, čestiti Crnogorci kao što je gospodin R. Đonović. Zahvalnost obojici što su na braniku Crne Gore za koju su bili i naši đedovi i za koju su naše porodice poslednjih 30.g. Nikad pod srbima dok traje JEDNOG Crnogoraca.