16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Korać: Srbija želi da Crna Gora bude postrojena - kao onaj sinoćnji red što je čekao vakcinu

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 3

Korać: Srbija želi da Crna Gora bude postrojena - kao onaj sinoćnji red što je čekao vakcinu

Autor: Antena M

  • Viber

Sve što izgovori i uradi Aleksandar Vučić u skladu je sa njegovim političkim vizijama i željama - ovo sa donacijom vakcine Crnoj Gori tipičan je primjer. No, postoji predistorija ovog slučaja u Crnoj Gori, a i u odnosu Vučića prema Crnoj Gori. Predistorija u CG tiče se odbijanja (ranijih ponuda) donacija ministarke Jelene Borovinić-Bojović, dok je Vučić iskoristio donaciju vakcine za lokalne izbore u Nikšiću. Ovo je u našoj emisiji "Drugačija radio veza" kazao nekadašnji potpredsjednik Vlade Srbije Žarko Korać.

Vakcinacija se, kako je kazao, stavlja u politički kontekst i zato se stvara gorak osjećaj kod velikog dijela građana Crne Gore.

"Ovo sa vakcinama je egzemplarno za njegov odnos prema susjedstvu, ali i ukupan njegov odnos prema ljudskom životu. Brigu za Crnu Goru mogao je da prikaže na razne načine - svakako ne slanjem funkcionera svoje stranke u Crnu Goru gdje rade za jednu političku opciju - govorim o lokalnim izborima u Nikšiću. To je direktno miješanje u unutrašnja pitanja jedne zemlje", kaže on.

Vučić, nastavlja Korać, želi da se pojavi kao zastupnik interesa Srba u regionu, a pretenzije Srbije prema Crnoj Gori su sasvim jasne, treba da ima položaj nalik onome u doba Miloševića i predstavnike kakvi su bili u tadašnjemk Predsjedništvu (krnje) Jugoslavije ili...

"Kao onaj red koji ste sinoć vidjeli koji čeka vakcinu, svi postrojeni - e da takva bude u svemu Crna Gora. Da bude sigiran glas Srbiji", objašnjava on.

Nekadašnjeg potpredsjednika Srbije ne čudi servilnost i snishodljivost koju crnogorska Vlada pokazuje prema zvaničnoj Srbiji.

Kako navodi Korać, Vlada na čelu sa Krivokapićem vlada je strašnog kompromisa i potvrđuje tezu da nema lijepka na ovom svijetu kao što je politički interes.

"Dva gladijatora u areni su DPS i DF, a ovo okolo su pomoćnici koji pridržavaju tu Vladu. Abazović i Bečić nijesu bitni na političkoj sceni Crne Gore - oni pridržavaju jednu anticrnogorsku koaliciju do trenutku dok ona ne bude zaključila da može da ide na izbore bez njih. 

Politika se cijeni samo po jednoj stvari - po svojim rezultatima. Rezultati politike Abazovića i Bečića, naročito Abazovića, je da su oni doveli na vlast ljude koji su protivnici crnogorske nacije i crnogorske države".

Korać je kazao da Vučića ne plaše reakcije velikih sila zbog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore jer koristi činjenicu da je Evropa zauzeta unutrašnjim problemima, ali je u panici zbog Bajdenovog izbora.

Tek će se, naveo je sagovornik Darka Šukovića, viđeti kakva će politika Vašingtona biti.

Ovo su bili akcenti iz DRV, a cijelu emisiju možete poslušati na našim platformama. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Neka domaci izdajnici na celu sa pingvinom Abazovicem dodju na Cetinje i odrze pobjednicki miting .Cetinje je bila slobodna teritorija i 90 god. kad je bilo kud i kamo teze.Kad ovaj grad savladaju , onda laka noc Montenegro

Ljiljana

Prof. Korac je rijedak glas razuma iz Srbije. Uvijek je u svemu imao odmjeren i fer stav. Zato nije ni mogao imati vise uspjeha i vise glasaca, u srbijanskom politickom blatu.