13 °

max 25 ° / min 13 °

Nedjelja

09.05.

25° / 13°

Ponedjeljak

10.05.

26° / 12°

Utorak

11.05.

27° / 12°

Srijeda

12.05.

21° / 14°

Četvrtak

13.05.

18° / 13°

Petak

14.05.

22° / 13°

Subota

15.05.

26° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović: Ovo je zadnja ura za turizam, lock down je trebalo juče uvesti

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 1

Radulović: Ovo je zadnja ura za turizam, lock down je trebalo juče uvesti

Autor: Antena M

  • Viber

Ako najkasnije do 21. maja ne svedemo pandemiju na podnošljivi nivo, da nijesmo prva zemlja u svijetu po broju umrlih i treća po broju oboljelih, mi imamo šansu da izvučemo nešto od glavne turističke sezone, kazao je u našoj emisiji „Drugačija radio veza“ predsjednik CTU Žarko Radulović.

„Ako ne, onda smo izgubili glavnu sezonu i posljedice bi bile veoma loše. Ovo je zadnja ura, to je trebalo juče da se uradi, da se uvede lock down. To nije samo moj stav, već svih turističkih poslenika“. 

O tome da li će se ispuniti najave da će sezona biti na 50 odsto od rekordne 2019, Radulović smatra da je to teško ostvariti.

„Vlada do 31. marta mora da predloži budžet za ovu godinu. Taj budžet je baziran na tome da će država od turizma prihodovati 50 odsto od 2019., prevedeno u novcu to je 550 miliona. Teško da je to realno. Sad da smo uveli lock down, i da smo do 1. maja sveli  broj oboljelih na realno moguću, održivu mjeru, teškom mukom bi projekcije bile ostvarene jer smo predsezonu izgubili“. 

Ako mislimo sljedeću zimu da preživimo, mi moramo da pobijedimo pandemiju- izričit je predsjednik CTU!

„Metod otvaranja i zatvaranje gradova je presipanje iz lijevog u desni džep. I tako ćemo se mrcvariti do daljnjeg. A, ko će na kraju ljeta biti odgovoran - niko“! 

Radulović naglašava da su firme koje se bave turizmom na izmaku snage, te da su u problemu da, uopšte, dočekaju sezonu.

“Ne znam kako će pojedini hoteli pred početak sezone da izmire dugove za struju, vodu… tu nijesmo imali nikakve olakšice i ne očekujem subvencije, jer ni Vlada nema novac”.

Govoreći o gašenju Montenegro airlinesa, Radulović je kazao da je taj potez nemjerljiva šteta po crnogorski turizam.

"Novcem je teško izračunati koja je to šteta. Mi smo samim gašenjem MA sebi skratili sezonu na 90 dana u najregularnijoj godini. Dok To Montenegro dođe u kondiciju i obezbijedi sve uslove MA, njemu će za to trebati tri do četiri godine i upitno je da li će raditi održivo. Ipak, iako ne bude radio održivo, on je nužno potreban ovoj državi kad je turizam u pitanju".

Radulović za kraj naglašava da mu, kako kaže, nedostaje Ministarstvo turizma, te da Sekretarijat za turizam u ovom trenutku turističkim poslenicima nije dovoljan i da im treba nešto mnogo jače i konstruktivnije.

“Ne mogu oni bolje od nas znati šta nama treba, ne znaju ni kvarat od onoga što mi znamo, a sude nam kao da znaju sve. To nije dobro ni za njih ni za nas”, zaključio je Radulović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Danile

Odlican intervju. Drugacija radio veza je najbolji medijski proizvod u Regionu.