16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Đukanović mora pozvati građane da izađu na ulice; Vrlo je štetno nadati se da se građanska Crna Gora može praviti sa Bečićem

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 19

Popović: Đukanović mora pozvati građane da izađu na ulice; Vrlo je štetno nadati se da se građanska Crna Gora može praviti sa Bečićem

Autor: Antena M

  • Viber

Napravljen je plan za poništenje svih atributa Crne Gore kao građanske države. Napisana je smrtna presuda crnogorskoj naciji kao stožeru građanske Crne Gore. Na djelu je uništavanje Crne Gore. Najnečasniju ulogu imaju oni koji su iz tobož građanskih struktura, a koji na najperfidniji način relativizuju očigledne agresivne atake na ljudska prava. To su neke od ocjena pisca Milorada Popovića koji je gostujući u Drugačijoj radio vezi poručio da bojkot mora biti potpun i u svemu, ne samo Skupštine.

Popović smatra i da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović mora pozvati građane da izađu na ulice, da pokažu građanski mirni protest protiv fašizma, protiv negiranja crnogorske nacije i ugoržavanja elementarnih ljudskih prava. 

Kaže i da je, u ovom trenutku, vrlo štetno nadati se da se pristojna, građanska Crna Gora može praviti sa Aleksom Bečićem. Popović smatra da su Demokrate i URA dio projekta urušavanja i okupacije Crne Gore.

 Crna Gora prva suverena država koja je pala u hibridnom ratu

Govoreći u Drugačijoj radio vezi pisac Milorad Popović ističe da je u našoj državi, u vema kratkom periodu, u svim ključnim segmentima napravljena drastična promjena paradigmi na kojima je Crna Gora stvorena 2006.

“Od toga da su klerikalci, ekstremni nacionalisti, koje je SPC zajedno sa centrima iz Beograda i Moskve postavila, uzeli mjesta nauke,prosvjete, kulture…”, objašnjava Popović.

Na opasku da od 30. avusta, kao svojevrsnu mantru sa različitih adresa, slušamo rečenicu “ovo je neka nova Crna Gora na koju ćete morati da se naviknete”, te pitanje kakva je to Crna Gora na koju ćemo morati da se naviknemo, Popović kaže da je najsažetiji odgovor na to dala ministarka Bratić tokom posjete Srbiji.

“Taj odgovor je najjezgrovitije dala ministarka kulture, obrazovanja, nauke i sporta kada je kazala da je Crna Gora država Srba i opozicije. To je kao kad bi neki rimski pretor ili konzul kazao da je Rim država Rimljana i varvara”, objašnjava Popović.

Popović smatra da je ono što se dogodilo 30. avgusta operativno spremano minimum deset godina.

 “Od formiranja Foruma 2010, čiji su kreatori bili Miodrag Perović i Žarko Rakčević, kada su tražili dvije nacionalne zastave, dva službena jezika…(jedino nijesu pominjali crkveno pitanje, za njih je ono bilo riješeno), pranje biografije četničkog vojvode, stvaranje DF-a, dovođenje Lekića, stvaranje Pozitivne Crne Gore, formiranje URA-e... To je jedan kompleksan plan koji je imao sponzore u Beogradu, a kasnije u Moskvi. Taj plan imao je različite oblike propagandnog, političkog, obavještajnog djelovanja. U jednom trenutku bila je i vojna priprema na dan izbora 2016.”, navodi Popović.

Popović kaže da je Crna Gora prva suverena država koja je pala u hibridnom ratu, jer se, kako smatra, vlast koja je formirana 3. decembra, po svim uzusima, ponaša onako kako to radi jedna okupaciona vlast.

“Svaka okupaciona vlast govori da dolazi da popravi zatečeno stanje, a sa druge strane da prevrednuje sve one postulate na kojima je stvarana jedna država”, navodi Popović.

Napravljen je, smatra on, plan za poništenje svih atributa Crne Gore kao građanske države. Napisana je, kaže, smrtna presuda crnogorskoj naciji kao stožeru građanske Crne Gore. Navodi da je u tom kontekstu bio napravljen i Zakon o državljanstvu, biračkim pravima, te da se popis stanoviništva sprema kao strateški posao u kojem bi Crna Gora za kratko izgubila sve atribute samobitne, samostalne nacije i držvave.

Popović smatra da je posrijedi brutalna asimilacija, utjerivanje straha u kosti, ucjenjivanje svih koji drugačije misle, stigmatizacija neposlušnih na različite načine.

Dodaje da je na djelu brutalna agresija izvana i koja se dešavala na očigled institicija EU.

Najnečasniju ulogu imaju oni koji su iz tobož građanskih struktura

Popović smatra da najnečasniju ulogu imaju oni koji su iz tobož građanskih struktura, a koji na najperfidniji način relativizuju očigledne agresivne atake na ljudska prava 300 000 građana Crne Gore.

“Osnovno demokratkso pravo je 'Cogito, ergo sum0 (mislim dakle postojim). Ja mislim da sam Crnogorac, bez obzira što o tome misli Aleksandar Vučić, ili Andrija Mandić. To je elementarno ljudsko pravo koje danas žele da nam ukinu”, navodi Popović.

Popović podsjeća da smo, u veoma dramatičnim situacijama, uspjeli da stanemo u front odbrane zajedno sa nacionalnim manjinama u Crnoj Gori, što je jedinstven sučaj u ovmom dijelu Evrope. Ističe da su to velike vrijednosti za koje se vrijedi boriti.

Smatra da se tužilački zakoni mijenjaju kako bi bio smijenjen Milivoje Katnić koji je, kaže, 2016. spriječio državni udar.

“U Crnoj Gori danas imamo neobičnu situaciju da oni koji brane Crnu Goru to rade sa znatno manje hraborsti i strasti, nego oni koji atakuju i rade da Crna Gora nestane”, upozorava Popović.

Srukture iz Beograda i Moskve, koje su protiv Crne Gore uspjele su, navodi on, da koaliciju koja je do prošle godine vladala Crnom Gorom prikažu kao najveće zlo.

 “Činjenica, da rukoljubi i popovska bratija imaju potrebu da se snishodljivo prikazuju da su prozapadni, govori, međutim,  da su u znatno većem problemu nego što izgleda. To pokazuje i da je Zapad znatno jači od Rusije i Srbije”, kaže Popović.

Vlast neće moći dugo da laže

Popović vjeruje da neće proći dugo, a ova vlast će morati da se suočiti sa time da više ne može lagati.

 “Moraće reći, idemo prema Moskvi ili će morati da se upodobe sa zapadnom politikom”, navodi Popović i dodaje da je problem opozicije što nema inventivnu, borbenu, ofanzivnu politiku, koja ima jasne dokaze da pokaže kako se danas u Crnoj Gori krše svi uzusi demokratskog društva.

Popović kaže da Evorpa nikada nije imala jedinstvenu politiku. Naglapava da je naša velika sreća što smo uspjeli da uđemo u NATO.

Bojkot mora biti potpun, moramo se glasno pobuniti

Ukoliko ne pokažemo da smo sami spremni da se borimo za neke vrijednosti, zašto bi to bilo stalo nekom drugom, kaže Popović, odgovarajući na pitanje o eventualnoj podršci prozapadnim snagama izvana. Borbu za slobodnu i građansku državu dugujemo sebi, svojim precima i đeci.

“Moramo se glasno pobuniti... bojkot mora biti potpun i u svemu, ne samo Skupštine. Milo Đukanović mora pozvati građane da izađu na ulice, da iskažu građanski, mirni protest protiv fašizma, protiv negiranja nacije, ugoržavanja elementarnih ljudskih prava”, smatra Popović.

Demokrate i URA su dio projekta urušavanja, okupacije Crne Gore

Popović ukazuje da je posrijedi brutalna denacionalizacija i ukidanje suštinskih atributa nacionalne svijesti i poručuje da se jasnim rečenicama mora govoriti što se dešava u Crnoj Gori. A, na djelu je, samatra on, uništavanje Crne Gore.

“U svim srtrateškim pitanjima i postavljenjima Demokratskog fronta, URA i Demokrate uopšte nemaju spora. U nekoj drugoj političkoj situaciji vjerovatno bi mogli i da odigraju drugačije, ali u ovom trenutku vrlo je štetno nadati se da se može praviti pristojna, građanska Crna Gora sa Bečićem”, smatra Popović.

 “Svaki pametan političar mora da shvati da ovo nije parlamentarna već borba - biti ili nebiti”, poručio je Popović.

 

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

Gradjani čuvajte vas dom

Nemate izgovor pokažite svima u svijetu da nećete nikom predati svoju kuću i dvorište!

PRIMAVERA

Apsolutno! Slažem se, bez masovnosti nema "vidljivosti", u zemlji i vani !

Milo može spasiti URUSAVANJE

Samo lider i vodja mudar pametan nepodmitljiv može opet vratiti Crnu Goru na mjesto koje joj pripada jer je harizmatican i uprkos ljubomori NAROD MILA VOLI!!!! MILO SPASAVAJ CRNU GORU!!!!