7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Miljanić i Radeč: Znamo da rizikujemo kazne, ali prosućemo mlijeko ispred Skupštine, ako budemo primorani

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 3

Miljanić i Radeč: Znamo da rizikujemo kazne, ali prosućemo mlijeko ispred Skupštine, ako budemo primorani

Autor: Antena M

  • Viber

Dvojica uglednih farmera i aktivnih učesnika protesta Radivoje Rašo Miljanić i Željko Radeč gosti su današnje Drugačije radio veze.

Na pitanje da li su išta postigli dosadašnjim protestima i razgovorima sa predstavnicima Vlade, Radeč kaže da je Vlada ponudila dva centa za otkup litra mlijeka za dva mjeseca:

“Taj odgovor su nam dali nakon četiri i po mjecesa dogovora i pregovora sa njima, toliko smo morali da čekamo da bi taj odgovor dobili, nama je to malo”, naveo je Radeč.

Dodaje da "niko normalan" ne bi prihvatio ni tu ponudu, imajući u vidu kako je obrazložena.

“Bilo je jedno obrazloženje da od plata svojih radnika iz Ministarstva poljoprivrede uzmu ta dva centa, da bi dali nama. Nama je to neprihvatljivo”, kaže Radeč.

Miljanić navodi da od Nove godine pišu Ministarstvu, jer su znali šta čeka poljoprivredu i da će doći do poskupljenja stočne hrane.

“Vrlo smo odgovorno pisali, krajnje profesionlano i dobronamjerno, da nas čeka veliki problem i da treba da razgovaramo... Oni su odmah vidjeli u nama neku opoziciju koja treba sad njima tu nešto da prigovara, a ne kao dobronamjernu inicijativu”, objašnjava Miljanić.

Obojica naglašavaju da se niko iz udruženja ne bavi politikom, niti se iko bavi bilo kojom drugom društvenom djelatnošću, osim stočarstvom i poljoprivredom.

Očekivali su juče da će se susresti sa premijerom Krivokapićem i ministrom Spajićem ali do toga nije došlo. Miljanić tim povodom kaže: 

“Ne možemo da vjerujemo, niko nas ne može ubijediti da država nema novca, ovdje je pitanje da neka određena politika neće da kanališe to na pravi način... I crnogorska poljoprivreda ima štetu godinama zato što nas stalno politika pritiska, jer naši problemi nijesu počeli ni sa koronom ni sa (skupom) stočnom hranom”.

Upozoravaju da stočari neće biti jedini koji su u problemu.

“Tek će povrtari i zemljoradnici da se nađu u problemu kad krenu da 'izbace' svoje proizvode na pijacu u Podgorici za deset do 15 dana, mislim da će cijela Podgorica da smrdi od lubenice” - upozorava Željko Radeč i priznaje da sve ozbiljnije razmišlja da "makne" stotinjak grla i zatvori farmu koju je godinama podizao i u nju uložio ogroman rad, novac i emociju.

Miljanić i Radeč kategorični su da poljoprivrednici neće odustati od zahtjeva i kažu da su spremni da ostvare najavljeno prosipanje svojih proizvoda ispred Skupštine, iako su potpuno svjesni da ih čeka zakonom propisana kazna. 

Detaljno objašnjenje uzroka problema koji pritiskaju crnogorske stočare i zemljoradnike, zamjerke na račun aktuelne i prethodnih vlada, kao i prijedloge rješenja, akutnih i sistemskih nedaća, pogledajte u video zapisu DRV u kojoj su gosti bili Rašo Miljanić i Željko Radeč, ugledni farmeri i učesnici sada več višemjesečnih protesta i pregovora sa Vladom CG. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

@Đuro Poštovani gospodine, vi o poljoprivredi nemate pojma. Danas je poljoprivreda industrijska proizvodnja kao svaka druga proizvodnja. U CG ne postoje poljoprivredni proizvođači. Sve što se do sada radilo u toj oblasti je bila socijalna a ne poljoprivredna politika i naravno kupovina glasača.

Đuro

@čitalac Poštovani gospodine vi ste elementarno nepismeni.Budzet EUje 50 %za poljoprivredu zato su njihovi proizvodi jeftiniji od nasih. Dobijaju li poljoprivrednici plate,penzije,otpremnine,idu li na bolovanja,socijalni program jubilarne nagrade,otpremnine za penzije itd. Oni rade a ti pijes dojc.

čitalac

Njima je neprihvatljivo da se uzmu pare od službenika Ministarstva i daju njima, ali im je sasvim prihvatljivo da se uzmu pare od ostalih građana kroz akcizu za gorivo, pdv ili kako već i daju njima?! Ima li iko normalan u ovoj zemlji? Loša emisija nadam se da će sledeća na ovu temu biti puno bolja.