16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kapisoda: Drago mi je da smo obradovali cijelu državu, ovo je jedan od najvećih uspjeha u novijoj istoriji CG

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 1

Kapisoda: Drago mi je da smo obradovali cijelu državu, ovo je jedan od najvećih uspjeha u novijoj istoriji CG

Autor: Antena M

  • Viber

Drago mi je da smo obradovali cijelu državu i sve koji su nas podržavali od početka, kaže predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, gostujući u našoj emisiji “Drugačija radio veza”.

“Mislim da se iz ove situacije izvlači maksimum, ovo je jedan od najvećih uspjeha u novijoj istoriji Crne Gore, mi smo u 12. najboljih u svijetu”, dodao je.

Momci su natjerali cijelu Crnu Goru da živi s njima, od Malage se nije ovako disalo i živjelo za neki sportski događaj, a je li u glavi više ono što je bilo ili što će biti?

“Jasno mi je da sportska javnost nije mnogo očekivala od nas, s obzirom na sve ono što nas je snašlo od samog početka priprema.

Taj virus se uvukao u ekipu čim smo krenuli na pripreme. Ja sa sigurnošću mogu da kažem da mi ni jedan trening nismo zajednički odradili, ni jedan taktički trening, nijednu pripremu za nijednu utakmicu nismo mogli da sprovedemo sa svim igračima. Morali smo da otkažemo turnir u Švajcerskoj, dakle došli smo ođe praktično bez pripremnih utakmica, a sami pakao počinje dolaskom ođe. Mi smo bili jedna od ekipa koja je bila praktično izolovana od strane organizatora”, rekao je Kapisoda.

Znači fokus je naprijed ?

“U našim planovima prije početka prvenstva i u dogovoru sa selektorom je bio dogovor da ovo prvenstvo bude iskorak u odnosu na ono prošlo na kojem smo zabilježili prvu istorijsku pobjedu na evropskim takmičenjima protiv Srbije u Gracu i to je bio iskorak dalje i na tu smo pobjedu dugo čekali”, izjavio je Kapisoda.

“Mislim da je taj neki naš interni plan ispunjen i to u velikom stilu. Izbaciti jednu Sloveniju koja je na prošlom prvenstvu igrala polufinale i koja je prije neku godinu osvojila bronzanu svjetsku medalju, čiji igrači igraju u najboljim evropskim klubovima za mene je u ovome trenutku velika stvar”, ističe predsjednik RSCG.

Ekipa djeluje uigrano i pored svih problema koji su ih pogodili, kako je to moguće?

“Moguće je, jer tu dolazimo do jednog bitnog elementa a taj element se zove Zoran Roganović, Draško Mrvaljević i naš stručni štab, oni su se trudili da cijelo vrijeme njih okupljaju da imaju grupne sastanke, video sastanke. Sve ekipe koje su igrale protiv nas bile su na našem skeneru ne sad nego već neki duži vremenski period. Mislim da je ta vrsta pripreme u ovome trenutku nadoknadila taj manjak tih zajedničkih treniga”, kaže Kapisoda.

Ako postoji nesto gore od ovoga što se nama dešava to je ono što se dešava Hrvatima, kaže Kapisoda.

“Dva Mandića, Musa, Mamić, Srna, Njihic, Šunjić, Grahovac, Šušnjar neće igrati s tim što oni imaju mnogo veći broj igrača koje mogu u bilom kom trenutku da povuku i da su to kvalitetna rješenja. Čini mi se da će onaj ko bude zdraviji koga je najmanje okrznula korona će napraviti najbolje rezultate. Francuzi su najranije stradali, međutim radi se o jedno mašineriji, o jednoj sili koja ima pola miliona registrovanih igrača na raspolaganju, oni u svakom trenutku imaju po 3 ili 4 igrača na svakoj poziciji. Čini mi se da su Holandija i Island najspremniji i da su najmanje okrenuti koronom, a u uski krug favorita su Danska i Francuska, Španija. Mađari predstavljaju najveće razočaranje prvenstva, a mnogi su ih viđeli kao sigurne polufinaliste s obzirom na to da se radi o organizatoru koji je uložio toliko novca i podršku od 20 000 navijača”, kazao je Kapisoda.

Govoreći o sudijskim odlukama, posebno o onoj kada su nam sudije uzele loptu u 58. minutu protiv Slovenije, navodi:

“Morali bi sudije da pitamo, imali su čudnih odluka. I Lasici i Božu su uzeli loptu u zadnja dva napada, jednom su suđeni i koraci. Griješili su na obje strane i kao da nisu bili dorasli toj utakmici”.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Nadam se da je za razliku od nas Balkanaca selektor poprimio neke manira Skandinavaca a to je da se ekipa smiri i okrene novim utakmicama a ne da pricamo kako smo postigli uspijeh, ostvarili cilj. Treba igrati svaku narednu na pobjedu pa sto bude.