18 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 12°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 17°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukadinović: Kroz uticaj na SNP ili Abazovića, Beograd ne gleda mrko na pad Vlade

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 5

Vukadinović: Kroz uticaj na SNP ili Abazovića, Beograd ne gleda mrko na pad Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Posljedice pada Krivokapićeve Vlade na srpsku stvar u Crnoj Gori, bila je tema "Drugačije radio veze" u kojoj je gost Darka Šukoviča bio srpski analitičar Đorđe Vukadinović. Beograd ne gleda mrko na pad Krivokapićeve Vlade jer premijera smatra izdajnikom „srpske stvari“, kaže Vukadinović.

Komentarišući stav Beograda prema sudbini aktuelne crnogorske Vlade, Vukadinović navodi da je činjenica da vlast u Srbiji radije želi na čelu Vlade Dritana Abazovića ili čak DPS nego Krivokapića. Zašto je to tako, ne zna da objasni. Možda zbog, nadalje navodi, personalnih, poslovnih ili bezbjednosnih razloga.

„Beograd ne gleda mrko na pad Vlade. Čak i potajno navija jer taj „izdajnik srpske stvari“ silazi sa scene““, naglašava Vukadinović.

Precizira da je Beograd, u rušenju Vlade, umiješao prste ali indirektno jer "ne zvuči lijepo da ruše Krivokapićevu Vladu sa DPS-om".

„Direktno i indikrektno, kroz uticaj na vrh SNP-a i možda bočni uticaj na samog Abazovića, Beograd ne gleda mrko na pad Vlade. Beograd smatra da je Krivokapićeva Vlada loša i da treba da ode u istoriju“, dodaje Vukadinović.

Ide korak dalje pa tvrdi da su Vladu više rušili iz Beograda nego iz Podgorice, ili makar efikasnije.

„Pokojna Krivokapićeva Vlada je bila u sendviču besomučnih napada bivše vlasti oko DPS-a i zvaničnog Beograda. Ali je Krivokapić, zbog mira u kući, dugo krio napade i neprijateljstvo iz Beograda pa se činilo da ono nije toliko“, smatra gost „Drugačije radio veze“.

Vukadinović se osvrnuo i na odnos DF-a prema Krivokapićevoj Vladi. Kaže da DF neće učestvovati u padu Vlade.

„Malo će pilatovski oprati ruke od svega. Ali nije im mrsko što s esve ovo dešava. Krivokapić im je, potencijalnim osnivanjem partije, ulazio u biračko tijelo a to se ne prašta“, kaže Vukadinović.

Vlada je htjela da uspostavi kompromis među, kako se izrazio Vukadinović - braćom, što nije odgovaralo ekstremima obje strane i zato, zaključuje, broji posljednje dane.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Simo

Poslovno obilazim region I fasciniran Sam neznanja srbijanaca o CG...inace bio Sam na badnje vece u BG ..... Nidje BADNJAKA ...ljudi

Mašan

Ovaj čovjek pojma nema, nevjetovatno je koluko je stranaka promijenio, bio i lijevo i desno i šešeljevac i đinđičevac... sve u svemu splačina!!

rade

Uzelio sam se Darkovog poigravanja sa srpskim nacošima. Uljepsa mi dan