18 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 12°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 17°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević: DPS nije prihvatljiv za Staru gardu, reakcija Đuraškovića ishitrena i nepotrebna

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 43

Konjević: DPS nije prihvatljiv za Staru gardu, reakcija Đuraškovića ishitrena i nepotrebna

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Dobro bi bilo da DPS podrži koalicionu vlast Socijaldemokratske partije i Stare garde LSCG na Cetinju, kazao je predsjednik SDP-a Raško Konjević u našoj emisiji Drugačija radio veza.

On je dodao i da je jučerašnja reakcija nosioca njihove liste na Cetinju Nikole Đuraškovića, o tome kako su se "raspisali nezavisni intelektualci", bila ishitrena i nepotrebna.

"Mislim da reakcija poput jučerašnje kolege Đuraškovića nećemo imati u narednom periodu. Mislim da je ona bila ishitrena i nepotrebna", poručio je Konjević.

Upitan da li postoji mogućnost da se u formiranju vlasti pronađe mjesto i za DPS, Konjević je kazao kako bi bilo dobro da ta stranka podrži program koalicione vlasti SDP - Stara garda LSCG.

"Mi ćemo saradnju imati sa Starom gardom LSCG. Još nijesmo sklopili koalicioni sporazum sa njima. Mislim da bi bilo dobro da DPS podrži taj program, za koji sam siguran da će biti dobar. I to bi mogla biti dobra poruka da u nekom narednom periodu jačamo tu vlast, podrška DPS-a bi bila dobrodošla", rekao je Konjević. 

Konjević je poručio da je koalicioni kapacitet DPS-a na Cetinju takav da ih za partnere ne želi Stara garda, ali da to ne može spriječiti DPS da glasa za budžet i druge odluke.

Konjević kaže da nemaju niti žele koaliciju sa Demokratama u URA-om.

„To jeste rizik po stabilnost vlasti, ne mislim da će ta vlast biti stabilna. Ono što je sigurno da niko na vlast SDP-a i Stare Garde u programskom smislu neće uticati, ako se nekom postupci vlasti ne budu svidjeli mogu sutra da obore vlast, a budite sigurni da će postupci biti takvi da lokalna vlast bolje funkcioniše“.

Prva dva poteza koja će raditi nova vlast, ističe Konjević, je to da će pokušati da u skladu sa zakonom CPC ima jednu vrstu stabilnosti u finansiranju, onoliko koliko Cetinjska opština može, barem za osnovne potrebe i druga stvar je ta  da će odmah pokrenuti sve procedure koje se tiču sramne odluke Vlade za upis Cetinjskog manastira.

„Ako se nekome te odluke ne sviđaju, može da sruši tu vlast, on ne može da stopira te odluke jer računam da će za te odluke glasati odbornici DPS-a i očekujemo podršku URE“.

Konjević je mišljenja da je za poziciju CPC u Crnoj Gori, najkrivlja DPS.

"Ne svi u njoj, ali mi smo imali dugogodišnjeg potpredsjednika DPS-a i tri puta predsjednika države koji je češće tumačio kanonsko pravo nego ustav Crne Gore. Pitanje imovine SPC, da je DPS objektivno mogao zbog svojih unutrašnjih relacija, bilo bi riješeno zakonom o državnoj imovini i zakonom o svojinskim pravnim odnosima kako smo predlagali 2008."

DPS sprovodi kampanju praveći izdajnike od prvaka SDP-a po društvenim mrežama, kaže Konjević i ističe da nema znaka jednakosti između DPS-a i države.

Kaže da će odluke nove vlasti biti crnogorskije od DPS-ovih, kaže Konjević.

Upoređujući podršku na lokalnom i državnom nivou gdje je DPS najavila podršku manjinskoj Vladi, Konjević je mišljenja da je mnogo opasnije po državni interes, stvar na državnom nivou.

"Situacija je iznuđenja na Cetinju zbog nemogućnosti dogovora DPS-a i SDP-a a na državnom nivou ona nije iznuđenja, vi možete da idete na izbore. I na Cetinju i na državnom nivou uključuje se nešto što je u politici realnost, a to je neka vrsta partijske pragme".

Komentari (43)

POŠALJI KOMENTAR

Cetinje

Pi, pi, pi, još obraza ima da zbori poslije ove izdaje, vazda im je malo evo 30 godina se lijepe uz vlast, mrze DPS, a 30 god su uz njih, pi pi pi.. Nego neka vas, u svakom zlu nešto dobro, makar ćete nestati i ugasiti se, pi pi

Kaja

A ja I moji smo glasali ove ljude????? Vjerovali Njemu I Draginji...Sad I nikad vise.

Zoran

Da nije 250 puta rekao” negdje”, ne bi imao sta reci.