26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

18.05.

26° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Levčenko: Neophodna deputinizacija Ruske federacije, ovo zlo mora biti iskorijenjeno

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 1

Levčenko: Neophodna deputinizacija Ruske federacije, ovo zlo mora biti iskorijenjeno

Autor: Antena M

  • Viber

Neophodna je deputinizacija Ruske federacije, ovo zlo mora biti iskorijenjeno, poručuje ambasador Oleksandr Levčenko uz bojazan da bi „zlo moglo da bude ponovljeno negdje drugo u Evropi i svijetu“.

Rusija ratuje podlo u Ukrajini, oružjem koje je zabranjeno, ističe ukrajinski ambasador Oleksandr Levčenko. Rat, kaže, donosi puno nesreće ukrajinskom narodu, a Ruska federacija pod Putinovim vođstvom je opasnost za čovječanstvo. Komentarisao je u „Drugačijoj radio vezi“ izjavu Putina da pokreće vojnu operaciju u Ukrajinu u cilju demilitarizacije i denacifikacije te države.

„Šta znači demilitarizacija? Mi smo imali malo vojske a sad treba da je nemamo? Da oni mogu da uđu kod nas kad god žele, bez rata... to ne dolazi u obzir!

Dalje, izjava da su Ukrajinci kao nacisti, baš interesantno... A zašto Rusi ubijaju djedove, bake, djecu, ruše škole a takvi su antifašisti?! Kažete nama, ukrajinskom narodu da smo nacisti, a mi smo u II svjestkom ratu izgubili najviše ljudi od svih evropskih narodu. Ukrajinaca je tom ratu poginulo 10 miliona, Rusa 8 miliona, Njemaca 6.5 miliona, Poljaka 6 miliona. Vi nama govorite o nacizmu, Trećem ukrajinskom frontu koji je oslobodio Beograd i dio Balkana?! Ko je vas opunomoćio da tako govorite? Ne prihvatamo!“, ističe Levčenko koji se trenutno nalazi u Kijevu.

Ima predlog što bi trebalo da uradi međunarodna zajednica nakon rata u Ukrajini – deputinizaciju Ruske federacije.

„Ovo svjetsko zlo koje je u ruskim medijima, kulturi, obrazovanju mora da bude iskorijenjeno. Inače, ostaje mogućnost ponavljanja ovog zla na terenu Evrope i čitavog svijeta“, smatra Levčenko.

Iako je Ukrajina mnogo vojno slabija od Rusije, Levčenko, a tvrdi i Ukrajinci, vjeruje da se njihova država može odbraniti.

„Mi u to vjerujemo. Biće vrlo teško, žestoko ali uz solidarnost našeg naroda i svih drugih država a čekamo i da napokon od Rusa u Rusiji nešto kažu svom rukovodstvu, Ukrajina može da ostane nezavisna“, vjeruje Levčenko.

Mnogi vide poklapanja problema Crne Gore i Ukrajine u odnosu na susjede, Srbiju i Rusiju, i njihove velikodržavne aspiracije. Levčenko ističe da je velikodržavnička politika opasna svuda, suprotna međunarodnom pravu koje priznaje svakom narodu ravnopravnost.

„Ova politika je već neke dovela u Hag na suđenje zbog ratnih zločina. Da li treba ponavljati opet nešto što smo vidjeli u ovom pokoljenju?! To je ludost“, napominje gost Darka Šukovića.

Levčenko, koji je bio ambasador u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, kaže da je razgovarao sa Miloradom Dodikom koji je, smatra, najveći predstavnik ruske misli na Balkanu.

„Ja sam rekao Dodiku jednostavnu stvar: Putin želi preko vas da zapali Balkan a da se onda pojavi kao mirotvorac a u tom ratu će ginuti vaši ljudi, vaši susjedi... Da li je to interes srpskog naroda? Mislim da nije nego je to interes Moskve. Zato ne morate ovo odrađivati uz balalajke“, prenosi Levčenko šta je rekao Dodiku.

Odgovora nije bilo, zaključuje, Dodik je prećutao.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Hercegovac

Potrebna je i depipunizacija CG