10 °

max 13 ° / min 10 °

Petak

03.05.

13° / 10°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nedović: Političari koji imaju rezervnu državu kockaju se Crnom Gorom

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 1

Nedović: Političari koji imaju rezervnu državu kockaju se Crnom Gorom

Oni što god da urade biće abolirani, biće čak nagrađeni i živjeće ostatak svoga života ili u Srbiji ili u Rusiji ili u Albaniji ili neđe drugo.

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Član Ekonomskog tima GI 21. Maj Andrej Nedović analizirao je u Drugačijoj radio vezi dramatično stanje u crnogorskoj ekonomiji i državnoj kasi. Komentarišući rebalans Budžeta i moguće probleme da se pronađe nedostajućih 350 miliona eura, Nedović sugeriše da bi problem mogao biti riješen u kontekstu političkih aspiracija Beograda prema Crnoj Gori 

- Van granica Balkana biće teško naći novac. Međutim, unutar granica Otvorenog Balkana možda se nešto nađe!? Strah me je da se ide upravo ka tome da Crna Gora u nekom trenutku postane protektorat susjedne nam države Srbije. Da u jednom momentu kažemo - ok, Crna Gora je nezavisna u smislu da ima državne granice, ali da u svakom drugom pogledu neće imati nezavisnost".

Na podsjećanje da se Crna Gora u posljednje dvije godine zadužuje 1,1 milijardu, da su Abazovićeva i Krivokapićeva vlada povukle niz štetnih poteza po crnogorski turizam, saobraćaj, energetiku, industriju aluminijuma... i da sam ministar Damjanović kaže kako je posrijedi "neznanje, podlost ili zla namjera", Nedović konstatuje da su aktuelna i prethodna vlada radile sve da iscrpe javne finansije, kako bi Crna Gora postala ekonomski zavisna i dodaje:

-   Šta god da je slučaj, ishod je jedan te isti. država ide ka Grčkom scenariju! Bojim se da je jedan od scenarija zaduživanje preko MMF. Šta to znači? Znači da bi u tom slučaju, pored ministra finansija sjedio jedan predstavnika MMF i kad ministar potpiše neki dokument za plaćanje, mora da ga pogleda čovjek MMF i da ga ododbri. Ako on kaže da ne može, ne ide na plaćanje! Čeka nas ozbiljno stezanje kaiša."

Andrej Nedović kaže kako je jasno da Srbija pretenduje na Luku Bar i poručuje da država mora učini sve da ona ostane pod kontrolom Crne Gore," da ne ode neđe đe ne treba".

Član Ekonomskog tima GI 21. Maj upozorava građane da će se preko njihovih leđa prelomiti sve populističke ekonomske mjere iz prethodnog perioda.  

- Gospodin Spajić i pojedini poslanici DF i nekih drugih političkih partija, kao i Svetozar Marović usotalom, imaju rezervne države. Oni što god da urade biće abolirani, biće čak nagrađeni i živjeće ostatak svoga života ili u Srbiji ili u Rusiji ili u Albaniji ili neđe drugo.Suština je da građani shvate da se ti ljudi ne kockaju svojim parama, nego sa našim parama i našom državom. Strah me je da su građani potpuno izbezumljeni aktuelnom političkom situacijom i da nijesu u stanju da vladaju tačnim informacijama i da racionalno prosude šta je dobre,a šta loše".

Emisiju Drugačija radio veza u kojoj je gost bio Andrej Nedović pogledajte na linku ispod:

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Freedom

Svi osim Crnogoraca imaju rezervne države. DPS je pun tih što imaju rezervnu državu. Ali o tim časnim Crnogorcima niko nije vodio računa evo 30 godina. Ćera nas je DPS i Milo pa svi na svakom koraku dje ih je zapanulo. Zato su vam sad i službe pune špijuna. A mi bili,, izdajnici " Sram vas bilo izd.