9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gruhonjić: Kurti je Vučića u svakom smislu politički nadigrao, nasankao i doveo pred zid

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 1

Gruhonjić: Kurti je Vučića u svakom smislu politički nadigrao, nasankao i doveo pred zid

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

- Svi odavno znamo da je predjsednik Srbije Aleksandar Vučić „drama queen“, kazao je u našoj emisiji Drugačija radio veza istaknuti novinar i profesor na Univerzitetu u Novom Sadu Dinko Gruhonjić, komentarišući ljutite najave predsjednika Srbije da neće otići na samit u Tirani, pa onda - odlazak u glavni grad Albanije 

"Čitava priča i dramtizovanje odlaska ili ne odlaska u Tiranu, bila je povezano sa pokušajem izvlačenja i pokušajem da se pod tepih gurne činjenica da ga je (Aljbin) Kurti u svakom smislu politički nadigrao, nasankao i doveo pred zid, odnosno da je Vučić svojom naredbom svojim čaušima na Kosovu da napuste institucije, zaparavo pucao samom sebi u koljeno i onda, sem porenemaganja, ništa drugo nije mogao da radi".

Gruhonjić kaže da se Vučić pred kamerama srbijanskih televizija ponaša na način koji treba da implicira da je Srbija “pupak svijeta” i da se sve vrti oko njih.

"Dočim, na sastancima sa visokim zvaničnicima sa Zapada, a pogoto iz njemu srcu najbliže Rusije, on izgleda, iako je visok dva metra, kao da je manji od makovog zrna".

Urednik VOICE analizirajući posljednje poruke i poteze Aleksandra Vučića, poput teških uvreda na račun Aljbina Kurtija, Rade Trajković i Brisela, kaže da je to pravi Vučić, radikal.

"Ovo drugo lice, dvolične osobe je lice koje se uspjeva iskontrolisati. Sve što je grunulo iz njega je neka vrsta auto terapije gdje je on konačno sebi dao oduška i govorio onako kako inače govori. Nije to za mene bilo nikakvo iznenađenje".

Komentarišući ponašanje evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Evropske unije Olivera Varheljija Beogradu, Gruhonjić kaže da je Varhelji blizak saradnik Viktora Orbana koji mašta o obnovi velike Mađarske.

"Ne treba imati sumnje u to kakva je uloga Varheljija na Zapadnom Balkanu i u kakvim je odnosima sa Vučićem. To je ta lažna priča kako su odnosi između Srbije i Mađarske na najvišem nivou u istoriji. To nije tačno, na najvišem nivou u istoriji su odnosi između dva autokratska režima u Budimpešti i Beogradu koji su bazirani na kriminalnom nivou i ti odnosi cvjetaju".

Osvrćući se na čuveni Orbanov šal, na kojem je karta Velike Mađarske, i to što to Vučiću ne smeta da se u njenim granicama nalazi i Vojvodina, Gruhonjić kaže da se nacionalisti između sebe jako dobro razumiju i jako se brzo dogovore.

"Ako bi oni bili u prilici  da opet crtaju karte i mape, opet bi tu gledali kolone od stotinu hiljada izbjeglica i unesrećenih u njihovom pokušaju da podijele zemlje između sebe".

Analizirajući odnos Zapada prema Vučiću, Gruhonić kaže da Brisel, Vašington i London pokušavaju da da umire Srbiju, da igraju sa njom strpljivo, te da su uvjereni kako će Srbija, ipak, na kraju balade uvesti sankcije Rusiji i okrenuti se EU. 

- Srbija to neće uraditi", tvrdi gost DRV koju u cjelosti možete pogledati na linku ispod.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kurti pobjednik

Kurti mudriji, Vucko se ponasa siledzijski, kao i njegovi djaci iz Df, Snp i Demokrata