19 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

18° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

23° / 14°

Petak

10.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ramović: Mislim da smo na putanji ka bankrotu, CUP će praviti manje grešaka od Unije poslodavaca

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 0

Ramović: Mislim da smo na putanji ka bankrotu, CUP će praviti manje grešaka od Unije poslodavaca

Mislim da će se za kratko vrijeme čitav sistem urušiti. Na pozajmicama i stalnim zaduživanjima, ne stvarajući uslove za zaradu, da te dugove možemo da vratimo. Biću potpuno otvoren, mislim da smo na putanji prema bankrotu

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Opšti kolektivni ugovor sadrži mnoge sporne odredbe, kazao je u našoj emisiji Drugačija radio veza Hasan Ramović vlasnik firme Put-Gross i predsjednik Skupštine Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Ramović smatra da ovim ugovorom nijesu na pravi način prepoznati poslodavci, te da će Vlada ovakvim načinom poslovanja jako brzo isprazniti državnu kasu.

„Vlada je u današnjem populizmu previše popustljiva prema sindikatima, a priznaćete ne živi se od Sindikata već od privrede i realnog sektora. Realni sektor treba da ima uslove da svoj biznis uvećava, razvija i da taj biznis bude temelj za sigurnost za egzistenciju države“.

Ramović ističe da oni koji treba da stvore uslove da privreda radi i da doprinosi, a ne da odnosi, su u najvećoj mjeri podređeni upravo podršci glasačima, odnosno izborima.

„Sve dok je tako, bićemo neperspektivno društvo. Mislim da će se za kratko vrijeme čitav sistem urušiti. Na pozajmicama i stalnim zaduživanjima, ne stvarajući uslove za zaradu, da te dugove možemo da vratimo. Biću potpuno otvoren, mislim da smo na putanji prema bankrotu“.

CUP će, kaže Ramović, vrlo brzo biti reprezentativan, pa makar ga, kako dodaje, neka Vlada priznala ili ne.

„Ja mislim da smo već reprezentativni, jer u ukupnom prihodu države učestvujemo 60 odsto. Zakon je dosta zahtjevan po pitanju broja radnika, ali mislim da smo se primakli i toj cifri, da je 25 odsto radnika upošljeno u udruženju CUP. Mislim da će CUP praviti manje grešaka nego što je to pravila Unija poslodavaca“.

Ramović kaže da je inflacija ono što je pogodilo crnogorske poslodavce, ali se nada da se 90-te neće ponoviti.

„Kod nas je ta inflacija u prvi mah simpatična. Pojavljuje se neki novac, taj se novac stalno okreće, ukupan prihod raste i to je u prvi mah simpatično. Za mene koji sam 50 godina u realnom sektoru, to je, međutim, izuzetno velika opasnost jer stvara privid da nešto ide, ali kad se presaberemo materijalna osnova se topi“, upozorio je Ramović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR