10 °

max 14 ° / min 7 °

Utorak

20.02.

14° / 7°

Srijeda

21.02.

14° / 5°

Četvrtak

22.02.

12° / 6°

Petak

23.02.

11° / 8°

Subota

24.02.

10° / 8°

Nedjelja

25.02.

9° / 7°

Ponedjeljak

26.02.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tradicionalni zimski Kotorski karneval od 23. februara

Društvo

Comments 0

Tradicionalni zimski Kotorski karneval od 23. februara

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kotorske zimske karnevalske fešte, biće održane od subote 23. februara, do nedjelje 3. marta. 

Tradicionalni Kotorski karneval, sa tradicijom trajanja od preko pola milenijuma, jedinstvena je pučka manifestacija koja se održava na području kotorske Opštine, saopšteno je iz Organizacionog odbora. 

"U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regiona, brojni posjetioci mogu uživati u koloritu originalnih kostima, feštađunskom ritmu i mediteranskom duhu domicilnog stanovništva.

Program ovogodišnjeg Tradicionalnog Kotorskog karnevala počinje na Trgu od oružja svečanim otvaranjem u subotu 23. februara, u okviru kojeg će nastupiti Klapa Contra iz Splita.

Dan kasnije na programu je Dječji maskenbal u Poslovnom centru „Vukšić“ sa početkom u 15 časova, dok će se veliki Tradicionalni maskenbal održati 2. marta od 20 sati, na istom mjestu", navedeno je u saopštenju. 

U cilju što bolje promocije Tradicionalnog Karnevala, i ove godine, osim u Kotoru, predviđeni su abrumi u Budvi i Tivtu.

"Abrum u Budvi održaće se 25. februara od 17 sati. U Tivtu abrum je planiran za 26. februar sa početkom takođe u 17 časova, a istog dana proći će i ulicama Kotora, sa početkom u 18:30h.

Drugi abrum u Kotoru održaće se dan prije dana održavanja karnevala, 2. marta u 11 časova. Abrumom Kotorski karneval najavljuju Gradska muzika Kotor, kao i mažoretke udruženja „Fešta“ i studija „Alisa“ iz Kotora.

28. februara u 19 sati u staklenoj galeriji Kulturnog centra biće održana izložba karnevalskih kostima", dodaje se u najavi. 

Na velikoj sceni Kulturnog centra svoj nastup će imati 27. februara u 19 sati plesni studio „Alisa“, dok će se 1. marta od 19h na istom mjestu pod nazivom „Svi smo mi Fešta“ održati 24. koncert mažoretki „Fešta“ sa podrškom „Feštine“ akrobatik grupe.

Progam Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju 3. marta velikom karnevalskom povorkom od 15 sati.

"Po završetku karnevalske povorke na glavnom gradskom Trgu od oružja nastupiće „Terraross“, poznati feštađunski orkestar iz Pulje, nakon čega će biti održan koncert Gorana Karana i benda „Vagabundo“.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izaći će humoristično-satirični list „Karampana“. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista može se naći na Informativnom kiosku Turističke organizacije, ispred glavnih gradskih vrata", navodi se u saopštenju. 

Organizator manifestacije je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija Opštine Kotor, partner u organizaciji NVO „Fešta“ Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR