11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša: Vijeće neće dozvoliti ucjene, optuženi da angažuju nove advokate

Društvo

Tag Video
Comments 1

Mugoša: Vijeće neće dozvoliti ucjene, optuženi da angažuju nove advokate

Autor: Jelena Grbović

  • Viber
Nastavak suđenja sjutra

Ni na današnjem ročištu u Višem sudu u Podgorici strane u postupku za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora, nijesu počele da iznose završne riječi. Nakon jednosatne pauze zbog snimaka na kojima Saša Sinđelić govori o pripremi terorizma, a koje je danas podnijelo Tužilaštvo, sudija Suzana Mugoša kazala je:

"Povodom dopisa SDT i dostavljenih snimaka neposredno prije pretresa Vijeće ukazuje tužilaštvu da je istoga stava kao na jučerašnjem pretresu da se u ovoj fazi ne mogu predlagati novi dokazi već da će se predloženi snimci cijeniti nakon iznošenja završnih riječi.

Povodom dopisa Branke Milić da ne daje saglasnost da je advokati Miroje Jovanović i Jugoslav Krpović brane dok sud ne odluči o dostavljenim snimcima, Vijeće ukazuje da se sud ne može na ovaj način ucjenjivati niti će to vijeće dozvoliti takav vid ucjene.

Optuženi Knežević Milan, Andrija Mandić, Hristić Kristina, Čađenović Mihailo i Maksić Dragan se pozivaju da angažuju druge branioce s obzirom na to da im odbrana nije obavezna, a njihovi branioci su napustili suđenje bez odobrenja suda, a nakon toga su uredno pozvani i nijesu došli na današnji pretres.

Pretres se odgađa i nastavlja se sjutra u 11 sati." 

Na jutrošnjem ročištu pojavio se dio advokata odbrane i optuženi za terorizam u pokušaju, među njima Andrija Mandić i Milan Knežević. Lideri DF, podsjetimo, juče su sa pres konferencije poručili da suđenja danas neće biti.

Od advokata odbrane nijesu pristupili Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Dušan Radosavljević, Nikola Medojević i Nikola Bulatović.

Neposredno prije pretresa SDT je sudu dostavio dva snimka izjava svjedoka saradnika Saše Sinđelića i to video snimak objavljen na Portalu Analitika pod nazivom ''Kad BIA prijeti'' i audo snimak objavjen na portalu Standard.

Neposredno prije pretresa sudu je dostavljen i podnesak koji je potpisala optužena Branke MIlić u kojem je navela da ne daje saglasnost braniocima dok se nadležno vijeće ne izjasni o dokazu koji je juče dostavljen sudu. 

Podsjetimo, na jučerašnjem ročištu umjesto iznošenja završne riječi, advokati odbrane tražilli su preispitivanje statusa svjedoka saradnika, na osnovu novih dokaza, dostavljenih sudu sat prije početka ročišta. Sud je, u skladu sa odredbama ZKP, odbio da prije početka završnih riječi razmatra novi materijal, uz objašnjenje da ti dokazi mogu biti ocijenjeni nakon završnih riječi.

Nakon toga, advokati su napustili sudnicu, a sud ih je kaznio sa po 1.000 eura.

Sutkinja Suzana Mugoša ukazala je da su advokati odbrane, neposredno pred početak današnjeg ročišta, dostavili podnesak u kojem ukazuju da su dobijeni novi dokazi, pa traže ponovno otvaranje dokaznog postupka. Ona je saopštila da Vijeće smatra da je činjenično stanje dovoljno predstavljeno i zrelo za presudu. Saopštila je, takođe, da ako sud nakon završnih riječi bude smatrao da treba izvesti još koji novi dokaz, Vijeće ima pravo to da uradi tada.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Zdravko

Bravo, dostojanstvo suda ne treba bacit pod noge. Ne dozvolit ucjene svakako, pa neka ucjenjuju tamo đe mogu i smiju!