16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dom za stare biće završen sredinom naredne godine

Društvo

Comments 0

Dom za stare biće završen sredinom naredne godine

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Radovi na novom objektu Doma za stare osobe na Starom aerodromu, koji zajednički realizuju Vlada Crne Gore i Glavni grad, odvijaju se ugovorenom dinamikom i biće završeni u skladu sa rokovima izgradnje, odnosno sredinom naredne godine, ocijenili su danas gradonačelnik Podgorce Ivan Vuković i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić prilikom obilaska radova na tom objektu.

„Ovo je jedan od najznačajnih infrastrukturnih projekata u glavnom gradu i najznačajniji projekat koji skupa realizuju Glavni grad i nadležne državne institucuije na planu socijalne zaštite, ukupne vrijednosti preko 12 miliona eura, od čega je, s ponosom mogu da istaknem, učešće Glavnog grada preko tri miliona eura, a odonosi se na ustupanje lokacije, oslobađanje investitora obaveze plaćanja komunalne naknade i izgradnju prateće infrastrukture“, izjavio je Vuković.

On je istakao da će Grad i Vlada zajedničkim snagama uspjeti da realizuju ono što je planirani cilj, najviše na zadovoljstvo pripadnika najstarije populacije i to do polovine naredne godine.

„U ovom objektu će biti mjesta za 270 penzionera. Osim smještajnih jedinica imaćemo i prateće sadržaje – kuhinju, trpezariju, prostor za medicinsko osoblje i sve ono što je potrebno da ova populacija na lijep i kvalitetan način provodi vrijeme“, saopštio je Vuković.

On je nagalasio da to predstavlja samo dio brige Glavnog grada za najstariju populaciju jer je gradska uprava u proteklom periodu omogućila da 288 porodica penzionera po veoma povoljnim uslovima riješi stambeno pitanje i dodao da je to je praksa koja će se nastaviti i ubuduće.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić je izrazio zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom radova.

„Uvjerili smo se da najveći projekat iz oblasti socijalne zaštite napreduje planiranom dinamikom. Izvođači su kvalitetno odradili svoj dio posla, čak i nešto ispred dinamike finansiranja i koristim priliku da se zahvalim izvođaču radova koji i na ovom projektu pokazuje kako uspješno obavlja i najkomplikovanije projekte“ , istakao je Purišić.

On je saopštio da će rok za završetak ovog objekta – sredina naredne godine – biti ispoštovan.

„Za Podgoricu i za Cnu Goru ovaj objekat puno znači, jer ćemo dobiti zaista funkcionalan prostor za 270 korisnika koji će imati najkvalitetniju uslugu i u segmentu smještaja, ali i u svim uslugama koje prate taj smještaj, a pored toga, u ovom objektu ćemo zaposliti i značajan broj osoblja i stručnih lica“, istakao je Purišić.

Objekat je bruto površine od 11.225 metara kvadratnih, dok je korisna površina objekta 9.807 kvadrata. U njemu je predviđen boravak 270 korisnika smještenih u 97 dvokrevetnih, 36 jednokrevetnih, pet četvorokrevetnih soba i 12 apartmana.

Pored smještajnih jedinica, sadrži dnevne boravke, trpezarije, kuhinju sa pratećim sadržajima, vešeraj, prostorije za upravu, medicinski blok, prateće tehničke prostorije. Objekat ima odvojene cjeline za dementne korisnike i za korisnike koji su na dnevnom boravku.

Predviđena je izgradnja 61 parking mjesta, dvije saobraćajnice, pješačke staze, platoa za manifestacije različitih tipova i natkrivenog prostora za sjedenje, a dio kompleksa biće pod zelenim površinama.

Radovi su počeli krajem 2017, a ugovoreni rok izgradnje je polovina 2020. godine. Izvođač radova je kompanija IGP „Fidija“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR