15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova M: M:tel i Telekom CG korisnicima nude RTS a neće reprezentaciju

Društvo

Comments 2

Nova M: M:tel i Telekom CG korisnicima nude RTS a neće reprezentaciju

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Povodom današnjih saopštenja Crnogorskog Telekoma i M:Tela još jednom ističemo da je Nova M nacionalni TV emiter u Crnoj Gori koji posjeduje validnu dozvolu Agencije za elektronske medije za emitovanje svog programa na cjelokupnoj crnogorskoj teritoriji i koji posredstvom odgovarajućih predajnika zaista i pokriva to područje, saopštili su iz Nove M.

"Na taj način je naš TV program dostupan svakom građaninu koji je zainteresovan da ga prati besplatno bez plaćanja bilo kakve mjesečne pretplate, koju bi inače plaćali operateru. Samim tim, tvrdnje koje se u saopštenju iznose u vezi sa nedovoljnom pokrivenošću zapravo predstavljaju pravu zamjenu teza, koja nije usmjerena na zaštitu javnog interesa već zasebnog interesa operatera, koji želi da bez naknade iskorišćava naše imovinske interese i rezultate investiranih sredstava, a pod maskom zaštite interesa svih građana. S tim u vezi posebno zabrinjava predlog da Nova M svoje atraktivne programske sadržaje bez naknade učini dostupnim njihovim korisnicima kroz njihov distributivni sistem, iako je to Nova M već, opet napominjemo, učinila besplatno svim građanima kroz zemaljski signal", navode u saopštenju.

Još dodaju:

"Još jednom napominjemo da je svim operaterima u decembru prošle godine upućena ista ponuda za distribuciju, ali nažalost pregovori nijesu doveli do dogovora, te smo bila prinuđeni da u skladu sa zakonom naložimo svim operatorima koji nijesu prihvatili ponudu da obustave distribuciju našeg televizijskog programa. Dakle, ta odluka je produkt neuspjelih komercijalnih pregovora, a ne naše želje da bilo kom građaninu Crne Gore uskratimo mogućnost da prati sportske događaje od nacionalnog značaja.

Ovim putem još jednom apelujemo na Crnogorski Telekom i M:Tel da razmotre našu ponudu, imajući u vidu sadržaj našeg programa i cijenu koju su platili za prenos inostrane Radio-televizije Srbija (RTS), i da donesu odluku u korist svojih korisnika koji im plaćaju mjesečnu pretplatu, kako bi imali pristup i atraktivnim programskim sadržajima kakvi se emituju u okviru TV programa nacionalnog emitera Nova M", zaključuju iz Nove M.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Stefan Mugos

Sram vas bilo!!!! Namjerno ovo radite kako bi sto manje ljudi gledalo reprezentaciju.

Mirko

Vas je ve Telemach demantovao kad je rekao da su te cijene bezobrazno visoke. Istina je da zbog vas danas 60% nine moglo gledati reprezentaciju i da nece moci protiv Engleske. Sto tu cijenu ne ponudite u Srbiji i u Hrvatskoj, no ste tamo manji od makova zrna. Neka vas kad nema drzave da vas ustavi u ovom sramotnom cinjenu.