2 °

max 12 ° / min 1 °

Subota

29.02.

12° / 1°

Nedjelja

01.03.

11° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

14° / 11°

Srijeda

04.03.

13° / 11°

Četvrtak

05.03.

15° / 8°

Petak

06.03.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković uručio zdravstvenim radnicima ključeve stanova

Društvo

Comments 0

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Marković uručio zdravstvenim radnicima ključeve stanova

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uručio je danas u Podgorici zdravstvenim radnicima ključeve deset novih stanova izgrađenih parnerstvom Vlade Crne Gore, Glavnog grada Podgorice i Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“.

„Ovdje je 97 stanova, a 63 stana su zdravsteni radnici dobili u Nikšiću krajem 2018. godine. Imamo razloga da budemo zadovoljni i da kažemo da ne radimo samo na kvalitetu zdravstvene usluge nego radimo i na poboljšanju standarda onih koji tu zdravstvenu uslugu obezbjeđuju našim građanima. Želim da se zahvalim i da čestitam Stambenoj zadruzi 'Zdravstvo' na ovim aktivnostima. Sad sam dobio informacije koliko je stanova opredijeljeno radnicima širom Crne Gore. To je zaista impresivan rezultat, povoljne cijene stanova sa povlašćenim uslovima za njihov otkup“ – rekao je predsjednik Vlade nakon uručenja ključeva.

Premijer Duško Marković je kazao da je Vlada u posljednje dvije godine dodijelila ovoj zadruzi više od 750.000 eura za gradnju stanova za zaposlene u zdravstvu i da će sa tim aktivnostima nastaviti i dalje. Dodao je da je u projektu vrijednom oko 3,5 miliona eura važna i uloga Glavnog grada koji je uložio više od 550.000 eura, navedeno je u saopštenju Vlade.

„Vidimo da pored ozbiljnih problema koje imamo u društvu – niskog standarda zaposlenih u i zdravstvu i u obrazovanju i u drugim sektorima društvenih djelatnosti – Vlada radi intenzivno da poboljša njihove uslove rada ne samo kroz nabavku opreme nego i unapređenjem uslova rada u zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori već i kvaliteta života zaposlenih u sistemu zdravstva. Nastavićemo da radimo na takav način. Vjerujem da rezultati Vladine politike u pogledu društvenog rasta, stabilizacije javnih finansija, koji bi trebalo da budu okončani po Programu finansijsje stabilizacije krajem ove godine, dati priliku da razgovarao o većim platama i u zdravstvu i u obrazovanju i u drugim sektorima. Zbog toga molim zaposlene u zdravstvu i obrazovanju da sa nama u dijalogu razumiju opšti društveni ambijent i napore Vlade da taj ambijent unaprijedimo kako bismo ušli u sljedeću, veoma važnu fazu za zaposlene u zdravstvu i obrazovanju koja se tiče povećanja njihovih zarada. Vjerujem da je kraj ove godine i početak 2020. godine dobro vrijeme i za tu novu politku koju će promovisati Vlada Crne Gore“ – rekao je premijer Duško Marković.

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović je rekao da je Vlada na ovaj način za tri godine izdvojila 1,8 miliona eura kako bi zaposleni u zdravstvu mogli pod povoljnim uslovima da riješe stambeno pitanje, navedeno je u saopštenju.

„To je odgovoran odnos Vlade i Ministarstva zdravlja“ – rekao je ministar Hrapović dodajući da je na ovakav način omogućeno da 322 zaposlena u zdravstvenom sistemu riješe stambelno pitanje.

„To je 54 stana godišnje, to je dokaz da Vlada zaista vodi računa o zaposlenima u zdravstvenom sistemu“ – rekao je ministar dodajući da su u toku pregovori sa sindikatima u drugim gradovima i sa lokalnim upravama da se na sličan način postupi i u drugim sredinama.
Direktor Stambene zadruge zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“ dr Vladimir Pavićević se zahvalio predsjedniku Vlade i ministru na podršci stambenoj zadruzi „Zdravstvo“
„Stambena zadruga rješava ovaj problem za zaposlene Kliničkom centru Crne Gore, Domu zdravlja Podgorica, Institutu za javno zdravlje, Zavodu za transfuziju krvi, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Montefarmu, Fondu zdravstva i Ministarstvu zdravlja što čini gotovo 4.000 zaposlenih. Potreba za stambenim objektima je velika, i nadamo se da ćemo i dalje imati podršku Vlade i Glavnog grada“ – rekao je dr Pavićević.

Dodao je da je struktura onih koji su na ovakav način riješili stambeno pitanje jednaka strukturi zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

PV Duško Marković na uručenju ključeva zdravstvenim radnicima: ,,Zaista imamo razloga da budemo zadovoljni i da kažemo da ne radimo samo na kvalitetu zdravstvene usluge, nego radimo i na poboljšanju ukupnog standarda onih koji tu zdravstvenu uslugu obezbjeđuju našim građanima". pic.twitter.com/alwSVtuCPQ

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) April 15, 2019

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR