29 °

max 33 ° / min 22 °

Četvrtak

05.08.

33° / 22°

Petak

06.08.

31° / 18°

Subota

07.08.

35° / 19°

Nedjelja

08.08.

37° / 22°

Ponedjeljak

09.08.

39° / 24°

Utorak

10.08.

39° / 23°

Srijeda

11.08.

36° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ubica u Vukotića pucao iz pištolja kalibra devet milimetara: Saslušano više od 30 osoba

Izvor: Foto: Pobjeda/Analitika

Društvo

Comments 0

Ubica u Vukotića pucao iz pištolja kalibra devet milimetara: Saslušano više od 30 osoba

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Istražitelji su u okviru istrage ubistva Veselina Vukotića (69), koji je ubijen u subotu na pragu svoje kuće u Dobroti, saslušali više od 30 bezbjednosno interesantnih osoba, koje su za sada pružile validne alibije i nijesu na spisku osumnjičenih, piše Pobjeda. 

Kako taj list saznaje iz izvora bliskih istrazi, inspektori provjeravaju da li su njihovi iskazi istiniti, te gdje su bili prije i u vrijeme zločina i sa kime su bili u kontaktu.

LISTINZI

Osim provjera bezbjednosno interesantnih osoba, policija će ispitati sve osobe koje su na listingu telefona sa kojima je Vukotić razgovarao. Istovremeno, obaviće se i analiza međusobnih telefonskih komunikacija nekih bezbjednosno interesantnih osoba, ne bi li na taj način možda došli do lica koja su imala motiv da organizuju zločin. Nezvanično je Pobjedi saopšteno da nalogodavca zločina traže u redovima kavačke kriminalne grupe, sa kojom su Veselinovi sinovi – Igor i Jovan - bili u sukobu.

Koliko su na pravom putu, govore i poruke u čituljama koje su dali, a jasno ukazuju da znaju koga smatraju odgovornim za likvidaciju njihovog oca.

"Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti",napisao je Jovan Vukotić u posljednjem pozdravu ocu. Dugogodišnji operativci bezbjednosnih službi pojašnjavaju da ovakve poruke nesumnjivo ukazuju na otvoreni rat.

ISTORIJA LIKVIDACIJA

Ovo nije prvi slučaj da je ubijena glava porodice osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnim grupama. U julu 2017. godine u zasjedi je ubijen Niko Roganović, otac Duška Roganovića, visokopozicioniranog člana kavačke grupe. Roganović je stradao jer je istraživao ko je tačno prije dvije godine, isto u aprilu, podmetnuo eksploziv ispod Duškovog vozila kada je ostao bez nogu. I Niko Roganović je ubijen na kućnom pragu u naselju Dubrava u Herceg Novom. Ni jedan, ni drugi roditelj nijesu imali nijednu krivičnu prijavu.

Upravo zbog svega ovoga, glavni pravac istrage o ubistvu Vukotića usmjeren je na prethodne događaje i krivac za ovaj zločin traži se među kavačkom kriminalnom grupom. U Beču je 22. decembra prošle godine ubijen Vladimir Roganović, brat od strica Duška Roganovića, što je dodatni motiv inspektorima da se fokusiraju na ,,kavačane“ koji su tada isto preko čitulja najavljivali osvetu. Tada je izvjesni Bata napisao: „Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide.“

Još jedan od događaja koji baca sumnju na ,,kavačane“ je i napad na Tamaru Zvicer, ženu vođe te kriminalne grupe, na koju je pucano u maju 2016. godine, ali nije povrijeđena. Policija je došla do podatka da je vozilom upravljao Veselin Vukotić, a da je sa njim bio njegov mlađi sin Jovan, protiv kojeg je zbog pokušaja ubistva podnijeta krivična prijava.

MALO TRAGOVA

Izvori iz bezbjednosnih službi ne očekuju da će ubrzo biti riješeno ubistvo Vukotića, jer, sudeći prema dosadašnjim tragovima, radi se o profesionalnom egzekutoru, koji je u njega ispalio šest hitaca i mirno odšetao. Iako se u prvim danima istrage vjerovalo da je imao pomagača koji ga je odvezao automobilom, za sada nema nijednog traga koji može to da potvrdi.

Inspektori raspolažu gotovo neupotrebljivim snimcima na kojima se vidi ubica sa kačketom, koji je čekao u šiblju da Vukotić izađe iz apartmana i priđe svom vozilu. Ono što inspektori zasigurno znaju je da je ubica pucao iz pištolja devet milimetara i nijednom nije promašio. Svaki projektil ispalio je Vukotiću u grudi i nije mu ostavio šansu da preživi.

Veselin Vukotić se nekoliko puta oglašavao u medijima, demantujući navode da njegovi sinovi imaju bilo kakve veze sa kriminalnim klanovima i sa optužbama koje im istražitelji stavljaju na teret.

Njegovo posljednje obraćanje bilo je nakon objavljivanja informacije pojedinih medija da su njegovi sinovi Igor i Jovan uhapšeni u turskom gradu Antalija. Jovan Vukotić (38) uhapšen je u septembru prošle godine u Antaliji sa falsifikovanim ispravama. Odmah je izručen Beogradu, iako su ga tražile grčke vlasti zbog šverca droge, jer osim crnogorskog ima i srpsko državljanstvo.

Jovan Vukotić je pravosnažno osuđen na 15 mjeseci zatvora, a u međuvremenu su crnogorske vlasti pokrenule dvije istrage, a jedna je bila u toku. Jovana, osim za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, sumnjiče i za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, koji su bliski kavačkoj grupi.

Jovan Vukotić je pod istragom Osnovnog državnog tužilaštva i zbog utaje poreza.

Njegov četiri godine stariji brat Igor nedostupan je crnogorskim vlastima, koje su za njim raspisale potjernicu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija osoba iz kriminalnog miljea i vosokopozicioniranih službenika iz bezbjednosnih službi. I on je u medijima tvrdio da nema veze sa optužbama crnogorskih istražitelja. Igor Vukotić je kazao da se radi o podmetnutim optužbama iza kojih stoje ljudi iz javne i tajne policije koji imaju sumnjive veze.

Vukotići su nekoliko puta bili mete napada. Na kuću Veselina Vukotića u avgustu 2013. godine bačena je bomba i taj slučaj nije rasvijetljen. Prije 11 godina na vozilo Jovana Vukotića pucano je iz automatskog oružja. Ni taj napad nije riješen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR