12 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Subota

04.05.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SI: UCG da ne zabranjuje predrokove studentima koji su korisnici programa WAT i koji rade sezonski

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

SI: UCG da ne zabranjuje predrokove studentima koji su korisnici programa WAT i koji rade sezonski

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Iz Studentske inicijative apelovali su na UCG da ne zabranjuje predrokove studentima kojima su potrebni zbog rada u inostranstvu i  sezonskih poslova.

Kako navode u saopštenju, do sada je bila praksa da profesori omogućavaju studentima predrokove završnih ispita kako bi mogli da rade u inostranstvu preko WAT programa, ali i sezonski  u Crnoj Gori.

''UCG pozivajući se na Statut  uputio je dopis jedinicama da zabrane predrokove i time onemoguće mnogim studentima da polažu ispite i ujedno učestvuju u programima WAT. Da stvar bude još gora dopis upravo stiže u periodu kada se i realizuju predrokovi''-naveli su iz SI.

Napominju UCG da Statut treba da se prilagodi potrebama studenata i da što prije povuku odluku o zabrani i omoguće studentima da nesmetano polažu i rade.

''Od WAT i sezonskih poslova nemaju korist samo studenti  već  i država koja ostvaruje priliv novca iz inostranstva kao i budzet koji se puni oporezivanjem.  Napominjemo da predrokovi ne utiču na kvalitet obrazovanja i ocjenjivanja već samo pružaju šansu studentima da studiraju i rade. Profesore, kao i sve fakultetske jedinice pozivamo da nastave sa dosadašnjom praksom.  Očekujemo i od SPUCG koji se deklarativno zalaže za prava studenata i njihov položaj  te da osude zabranu UCG i iskoriste pravo glasa u Upravnom odboru UCG  kako bi što prije riješili ovaj problem''*- navode u saopštenju.

Kako zaključuju, u slučaju ne postupanja po apelu i zahtjevu ''pozivamo kolege da dignu glas i izbore se za svoja prava i interese.''

''UCG je tu zbog nas, a nismo mi tu zbog njega''-zaključili su.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR