12 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 12°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

18° / 9°

Nedjelja

05.05.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mašinski fakultet UCG: Predloženo 100 mjesta za Mašinstvo, 80 za drumski saobraćaj

Društvo

Comments 0

Mašinski fakultet UCG: Predloženo 100 mjesta za Mašinstvo, 80 za drumski saobraćaj

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, ove godine je za upis predloženo 100 brucoša na Studijskom programu Mašinstvo i 80 brucoša na Studijskom programu Drumski saobraćaj.

Prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta UCG prof. dr Uroš Karadžić kaže da ovaj fakultet mogu upisati svršeni gimnazijalci i učenici srednjih tehničkih škola. Postoji mogućnost upisa polaganjem diferencijalnog ispita. U diferencijalnom ispitu se polažu matematika i fizika, odnosno predmeti koji se i boduju prilikom upisa.

„Najčešće pitanje koje dobijamo od srednjoškolaca je da li je Mašinski fakultet generalno težak i koliko je teška matematika. Naš odgovor je da za studente koji su posvećeni, odnosno redovno dolaze na predavanja i vježbe i koji redovno uče nema nikakvih problema, što je potvrdila i dosadašnja praksa. Ko se jednom zaljubi u mašinstvo to ga drži čitavog života“- kazao je Karadžić.

Kada je riječ o nastavnim metodama, on navodi da studenti imaju prilike da rade sa odličnim profesorima, kao i da su sve učionice opremljene interaktivnim tablama, a većina njih i kompjuterskom opremom.

Takođe, dodaje Karadžić, studenti imaju mogućnost učešća u programima razmjene, što svakako studentima donosi nova iskustva i novosti iz realizacije nastave na inostranim fakultetima. Ta iskustva najčešće imaju priliku da implementiraju u dijelu laboratorijske nastave.

 „Ove godine vlada ogromno interesovanje za Mašinski fakultet tako da ove godine sa pravom očekujemo da se sva mjesta popune već u prvom upisnom roku“, zaključio je Karadžić.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR