24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada o navodnom incidentu u školi: Osuđujemo lažne medijske objave i pozivamo Tužilaštvo da reaguje

Društvo

Comments 2

Vlada o navodnom incidentu u školi: Osuđujemo lažne medijske objave i pozivamo Tužilaštvo da reaguje

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nakon što je portal In4s objavio je da su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno i fizički napadnuti u školi "Dragiša Ivanović", što su demantovali iz Uprave škole reagovali su i iz Vlade.

"Najoštrije osuđujemo lažne medijske objave kojima je cilj širenje mržnje i netrpeljivosti. Izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u podgoričkoj školi koju je objavio portal IN4S, a prenijela srpska agencija Tanjug, dio je osmišljene propagande usmjerene protiv Crne Gore i svih njenih građana", navedeno je u saopštenju Vlade.

Posebnu su, kako dalje navode zabrinuti što takvi ataci ne zaobilaze ni djecu u našim školama, "koje su primjeri suživota i tolerancije koja krasi našu zemlju".

"Pozivamo Tužilaštvo da odlučno reaguje i stane na put širenju nacionalne mržnje i netrpeljivosti čiji je jedini cilj ugrožavanje mira i stabilnosti u Crnoj Gori", poručeno je iz Vlade. 

Reagovali su iz i Ministartsva prosvjete. 

Povodom informacija o navodnom incidentu na nacionalnoj osnovi u školi "Dragiša Ivanović" u Podgorici, obavještavamo javnost da, prema informacijama dobijenim od škole, nikakvog incidenta te vrste nije bilo, što je uostalom uprava škole u današnjem obraćanju upućenom svim medijima jasno saopštila, navode iz Ministarstva prosvjete. 

''Stoga insistiramo da nadležni državni organi hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere i radnje, u cilju brzog otkrivanja i sankcionisanja svih onih koji na ovakav način uznemiravaju javnost, kako naš obrazovni sistem više nikad ne bi bio zloupotrijebljen sa bilo koje domaće ili međunarodne adrese, radi širenja nacionalne i vjerske netrpeljivosti'', zaključuje se u saopštenju.

Uprava škole negirala da se dogodio incident na nacionalnoj osnovi

Uprava Osnovne škole „Dragiša Ivanović“, podsjećamo negirala je danas da se u toj školi dogodio incident na nacionalnoj osnovi.
 
Portal In4s prenio je da su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno, ali i fizički napadnuti u toj školi, a navodno uprava škole i nastavnici nijesu na to reagovali.

„Kako se u javnosti pojavila informacija, a zapravo dezinformacija o navodnom incidentu u OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ ovim putem želimo da demantujem sve navode. Naime, pomenuti događaj se uopšte nije desio u našoj školi i plasirane informacije  nijesu istinite“, navedeno je u reagovanju škole.

Iz Uprave škole su apelovali: 

"Plasiranje  potpuno neistinitih informacija je strašno,  a još strašnije kada su u njega upletena djeca. Zato apelujemo kako na medije tako i na sve nadležne organe da zaštite škole od plasiranja neistinitih informacija, koje ugrožavaju naš rad i dobrobit  djece.Slažemo se da na nasilje  treba hitno reagovati, ali ukoliko se desi. U našoj školi djeca su bila i biće zaštićena u dijelu naših nadležnosti , ali bi svi, pa i predstavnici medija , takođe djecu trebalo da štite.  Od sebe samih, pa nadalje", zaključeno je u reagovanju škole.

Pisanje portala In4s prenijeli su brojni srpski portali, kao i pojedini u Crnoj Gori. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ivo

Dragi crnogorci,ako ćete tako mlako i beskrvno reagirati na širenje mrznje i izazivanje nereda od strane velikosrpske propagande,onda ste u teškom problemu. Oni će sve više i jače koristiti vašu naivnost i dobrotu,po sistemu,daš mi prst,uzet cu ti ruku. One koji šire mrznju zakonski gonite

Dujo Pajov

Šta može bit te nema komentara?