12 °

max 16 ° / min 6 °

Utorak

31.03.

16° / 6°

Srijeda

01.04.

8° / 3°

Četvrtak

02.04.

13° / 0°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

17° / 7°

Nedjelja

05.04.

18° / 7°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pretresi u NK: Oduzeto oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva

Društvo

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Pretresi u NK: Oduzeto oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva

Službenici Uprave policije– Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući kontiuirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresima su pronašli i oduzeli više komada oružja, municija i minsko – eksplozivna sredstva i djelove od oružja u ilegalnom pośedu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policijski službenici CB Nikšić su, preduzimajući aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, kontrolisali vozilo „Citroen C5“ kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice V.B. (37) iz Nikšića, dok su se u vozilu nalazila još dva lica", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, sa unutrašnje strane u prednjim desnim vratima pronađen je pištolj „Glock“ sa okvirom u kojem se nalazilo 16 komada municije kao i još jedan okvir sa 12 metaka istog kalibra, dok je na podu ispred śedišta suvozača pronađena metalna cijev dužine 50 cm a iza suvozačevog śedišta je pronađena i śekira.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću, a, kako se navodi u saopštenju Uprave policije, shodno izjašnjenju tužioca, protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Nadalje, službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu prethodno pribavljene narebe sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Ć. (69) iz Nikšića kojom prilikom su pronašli i oduzeli: lovački karabin M-48, lovačku pušku marke „Hamerles“ cal. 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra,električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja", precizirali su iz UP.

Takođe, navode dalje, postupajući po operativnim informacijama i shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu policijski službenici su izvršili i pretres prostorija koje koristi B.Z. (43) iz Nikšića.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: 35 usporivača za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac", stoji u saopštenju.

Oružje, municija i drugi predmeti biće predmet vještačenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR