17 °

max 25 ° / min 13 °

Utorak

02.06.

25° / 13°

Srijeda

03.06.

23° / 12°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

19° / 18°

Subota

06.06.

22° / 18°

Nedjelja

07.06.

24° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaplijenili 24 kubika drvne građe

Društvo

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Zaplijenili 24 kubika drvne građe

U zajedničkoj akciji Vladinog Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu i predstavnika OB Žabljak,  zaplijenjeno je oko 24 kubika drvne građe koja je bila stavljena u promet sa nepropisnom dokumentacijom, saopšteno je iz Ministrarstva poljoprivrede. 

 "Tom prilikom utvrđeno je da je B.I. iz Nikšića trasportovao građu tehničkog drveta koja je otpremljena sa područja PJ Pljevlja. Osnovana je sumnja da je B.I. vršio nelegalan transport drvne građe crnog bora, bez propisne dokumentacije, sa teritorije PJ Pljevlja, a koje je po rješenju te šumske uprave putem maloprodaje dato na korišćenje stanovništvu koje živi u ruralnom području", navedeno je u saopštenju. 

 Protiv odgovornih u cijelom lancu “od šume do puta” biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim organima, navedeno je u saopštenju. 

 "Zaplijenjena građa je propisno privremeno oduzeta do okončanja postupka i smještena u lokalnom prerađivačkom pogonu na Njegovuđi. Napominjemo da se ovih danavrši pojačan nadzor na svim prevoznicima drvne građe na teritoriji svih opština od strane nadležnih organa i da će svi prekršaji ove ili slične prirode biti sankcionisani", saopšteno je iz Ministarstva. 

 Od početka aprila, kada je odlukom Vlade počeo da radi Koordinacioni tim za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu, postignuti su evidentni rezultati na otkrivanju nelegalnih aktivnosti u ovoj oblasti, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

"Kao rezultat pojačane administrativne i terenske kontrole, kao i ojačane međuresorske saradnje otkriveno je i procesuirano više slučajeva bespravnih aktivnosti, i to protiv konkretnih lica, a ne NN lica, kao što je bio čest slučaj ranije. Konkretno, od  aprila je podnijeto 18 krivičnih prijava protiv poznatih lica, a 4 službenika Uprave za šume su udaljena sa posla", zaključeno je u saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR