9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Green Montenegro International Film festival'' od sada i u Bijelom Polju

Društvo

Comments 0

"Green Montenegro International Film festival'' od sada i u Bijelom Polju

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Jubilarna edicija ''Green Montenegro International Film Festival’’ predstaviće bogat filmski program koji će se prikazivati u jednoj od najljepših prirodnih cjelina u svijetu u Nacionalnom Parku Durmitor od 3. do 6. avgusta kroz četiri festivalske večeri, navedeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Od velikog broja prijavljenih filmova, Art direktor festivala, glumac CNP-a Slobodan Marunović, izabrao je 22 filma u takmičarskom programu, 17 filmova u pratećem programu, i 30 turističko promotivnih filmova sa kojima će prestaciti njihov partner festival Zagreb Film Tour Fest.

Pored priznanja za najbolje filmove u pomenutim kategorijama , dodjeliće se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalui specijalna priznanja žirija za izuzetna umjetnička ostvarenja.

 Kako su naveli organizatori, filmovi sa ovogodišnjeg GMIFF-a biće prikazani i u Bijelom Polju u istom terminu, u Parku pjesnika u organizaciji Centra za kulturu Bijelo polje. Pored filmskog biće zastupljeni i prateći programi:rafting, planinarenje, vožnje biciklom i druge aktivnosti.

 ''Green Montenegro International Film Fest ''jedan od prvih zelenih festivala u Crnoj Gori a od prošle godine našao se i nameđunarodnoj listi ekoloških manifestacija „Green Film Network“ i time se pozicionirao na map isvjetskih ekoloških festivala među 39 najboljih.

Ovogodišnji festival otvoriće Predsjednik Skupštine Ivan Brajović , dok je čast da zatvori festival pripala glumcu Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branislavu Lečiću.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR