13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spriječeno oko 2.000 osoba da ilegalno uđu u Crnu Goru

Društvo

Comments 0

Spriječeno oko 2.000 osoba da ilegalno uđu u Crnu Goru

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Mješovite patrole Vojske i policije od avgusta do decembra prošle godine spriječile su oko dvije hiljade osoba da ilegalno uđu u Crnu Goru, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, i naglasio da njiihovi pripadnici poštuju zakonske propise i humano se odnose prema migrantima.

Nuhodžić je danas, sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem, obišao karaulu Krenza na granici sa Albanijom, koju čuvaju mješovite patrole.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u kontinuitetu radi na unapređenja tehničke opremljenosti Granične policije, uz značajnu podršku Vlade i Evropske komisije, a u skladu sa standardima Šengena i Šengenskim akcionim planom”, kazao je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, kontrolisane i sigurne granice doprinose većoj bezbjednosti crnogorskih građana i gostiju koji borave u Crnoj Gori, što je, kako je kazao, i najbolji doprinos bezbjednijem regionu i Evropi.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, istakao da su zajedničke patrole duž dijela granice, u rejonu graničnog prelaza Božaj, primjer kako dvije institucije mogu zajednički da sarađuju i da obezbijede sigurnost građana i teritoriju Crne Gore.

“Danas smo Nuhodžić i ja obišli ovaj rejon, i ne samo ovaj dio naše granice, već kompletan dio od granice sa Kosovom do granice sa Albanijom, i uvjerili se da upravo Vojska i policija zajednički rade na potpunom obezbjeđenju i maksimalno mogućoj zabrani nelegalnih prelazaka naše granice”, istakao je Bošković.

Kako je kazao zajedničke patrole daju mogućnost da se zajedničkim radom uvježbavaju procedure i sve ono što je bitno, kako bi se na kvalitetniji i bolji način obezbijedila crnogorska granica.

“Na nama je da im unaprijedimo uslove za rad i boravak u ovim objektima”, zaključio je Bošković.

Vojska od avgusta prošle godine, na osnovu odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost, pomaže graničnoj policiji u čuvanju državne granice i angažovana je u kontroli pograničnog pojasa i granice sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj.

“Granicu kontrolišu mješovite patrole Uprave policije i Vojske prvenstveno kako bi bili spriječeni ilegalni prelasci granice sa Albanijom, ali i druge nezakonite radnje na granici i u pograničnom pojasu”, navodi se u saopštenju.

Obilasku karaule prisustvovali su zamjenik načelnika Generalštaba Vojske pukovnik Svetozar Brajković i pomoćnik direktora Uprave policije za sektor Granične policije Vesko Damjanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR