7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekuliću određen pritvor do 30 dana

Društvo

Comments 0

Sekuliću određen pritvor do 30 dana

Izvor: rtcg.me

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Viši sud prihvatio je prijedlog specijalne tužiteljke i odredio pritvor do 30 dana Dejanu Sekuliću, kumu predśednika Atlas grupe Duška Kneževića, radi opasnosti od bjekstva.

Tužiteljka je donijela naredbu o sprovođenju istrage protiv Sekulića, Duška Kneževića, direktora Atlasmont banke, Vesne Pavlović Furt, koja se nalazi van Crne Gore i strana je državljanka, i koja nije preminula, iako su to objavili neki mediji, zatim Mihaila Banjevića i Đorđa Đurđića i Dušana Đukanovića, bivšeg potpredśednika grupe i čelnika Atlas banke.

Oni se sumnjiče za zloupotrebu poslovanja u privredi jer su mimo svih bankarskih procedura dodijelili kredit koji je odobren 2009. godine i do danas nije vraćen. Iznos kredita je skoro 600 hiljada eura.

Advokat Dejana Sekulića Zdravko Đukanović saopštio je da je odluka o određivanju pritvora apsolutno nezakonita i u svemu suprotna odredbama Zakonika o krivičnom postpku (ZKP).

"Nevjerovatno je da se Sekulić Dejanu, koji se tereti za pomaganje određuje pritvor, a juče se prvo spektakularno hapse Banjević Mihailo, Đukanović Duško i Đurđić Đorđe, kao navodni saizvršioci, a nakon dva sata puštaju na slobodu. Jedini cilj ovog postupka jeste da se određivanjem pritvora u odnosu na porodicu Duška Kneževića i lica koja su njemu bliska, izvrši pritisak na Duška Kneževića", smatra advokat Đukanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR