21 °

max 24 ° / min 12 °

Ponedjeljak

01.06.

24° / 12°

Utorak

02.06.

25° / 13°

Srijeda

03.06.

23° / 12°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

19° / 18°

Subota

06.06.

22° / 18°

Nedjelja

07.06.

24° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CEDIS: Kradljivci i dalje prolaze nekažnjeno

Društvo

Comments 0

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

CEDIS: Kradljivci i dalje prolaze nekažnjeno

Nepoznate osobe su tokom prethodne sedmice na području Berana u šest navrata uspjeli da otuđe čak 1.100 litara transformatorskog ulja iz stubnih trafostanica “Jugovine”, “Glavaca”, “Štitari”, “Lubnice”, “Praćevac” i “Bastahe”.

"U CEDIS-u nas naročito zabrinjava činjenica da je ovo 91. put od avgusta 2015. godine da trpimo posljedice krađe elemenata sa distributivne mreže. Takođe zabrinjava i okolnost da kontinuirano havarisanje objekata na području Regiona 3 (Berane, Rožaje, Andrijevica, Plav, Petnjica, Gusinje) ne rezultira otkrivanjem i sankcionisanjem počinilaca.

Po ko zna koji put javno podvlačimo da sprovodimo sve zakonom propisane mjere kako bi zaštitili svoju imovinu i omogućili korisnicima uredno napajanje električnom energijom.

Dakle, ovog puta su nepoznata lica 09. 10, 11. i čak u tri navrata 12. septembra otuđila transformatorsko ulje, što je uočeno na vrijeme pa su trafostanice isključene sve do dolivanja nedostajućih količina, čime je spriječena značajnija šteta.

Naglašavamo da, osim materijalne štete koju trpi CEDIS, naši korisnici ostaju bez električne energije do sanacije oštećenja, što nerijetko može da potraje i do 48 sati", navode iz CEDIS-a.

Apeluje na nadležne organe da preduzmu neophodne mjere kako bi ovaj vid krađe konačno bio suzbijen.

"Podsjećamo da je svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično.

Zbog neznatne materijalne koristi pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i uzrokuju štetu na distributivnom sistemu koja višestruko prevazilazi njihovu eventualnu dobit.

Na meti kradljivaca najčešće su bakar iz transformatora i vodova, transformatorsko ulje, kao i L – profili sa stubova distributivne mreže, te vrata i prozori na trafostanicama", poručuju iz CEDIS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR