15 °

max 21 ° / min 15 °

Petak

05.06.

21° / 15°

Subota

06.06.

24° / 16°

Nedjelja

07.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

08.06.

26° / 17°

Utorak

09.06.

27° / 17°

Srijeda

10.06.

28° / 17°

Četvrtak

11.06.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sve o vojnom pozivu na jednoj adresi - budivojnik.me

Izvor: Foto: Ministarstvo odbrane

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Sve o vojnom pozivu na jednoj adresi - budivojnik.me

Web aplikacija "Budi vojnik" ( budivojnik.me ) puštena je u rad, a njene mogućnosti predstavili su učenici Elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić".

Oni su u saradnji sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, radili na aplikaciji šest mjeseci.

Draga Đurđić, iz Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, istakla je značaj projekta jer, kako kaže, izrada aplikacije je samo jedna u nizu aktivnosti kojima se Vojska Crne Gore i vojni poziv približavaju mladima, a sve u cilju podizanja svijesti o značaju i ulozi Vojske, kao i jačanja interesovanja za vojni poziv.

"Entuzijazam i posvećenost koju prepoznajemo kod učenika kada su u pitanju projekti Ministarstva namijenjeni mladima dodatno nas ohrabruju i motivišu da nastavimo rad", istakla je Đurđić.

Direktor Elektrotehničke škole Veselin Pićurić istakao je da škola konstantno ulaže u znanje, a posebno kada ima priliku da to bude van nastavnog plana i programa.

Iz tog razloga saradnja sa Ministarstvom odbrane, poručuje, je od velikog značaja.

Obraćajući se mladima Pićurić je kazao: "Imajte viziju i naučite da budete dobri programeri, to je ono što će vam obezbijediti da imate sigurnu budućnost".

Srednjoškolci Sara Hodžić i Danilo Kujačić predstavili su mogućnosti aplikacije koja je, kako kažu, modernog dizajna, a koja je upravo namijenjena mladima.

Omogućava da se na lakši i neposredan način dođe do informacija o stipendiranju, vojnim akademijama, dobrovoljnom služenju vojnog roka, projektima, kao što je Ljetnji vojni kamp, ali i da se prate aktuelnosti i postavljaju pitanja.

Prezentaciji web aplikacije prisustvovali su učenici i drugih srednjih škola iz Podgorice, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore, kao i profesori – mentori na projektu, Srednje elektrotehničke škole Danka Markuš i Alen Adilović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR