9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na međunarodnom kongresu u Rimu predstavljena CSA konferencija

Izvor: Foto: ucg.ac.me

Društvo

Comments 2

Na međunarodnom kongresu u Rimu predstavljena CSA konferencija

Izvor: ucg.ac.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica i Stevo Popović učestvuju u radu međunarodne konferecije u Rimu "2nd European Lifestyle Medicine Congress", koja se održava od 8. do 10. novembra. 

Kako je saopšteno sa Univerziteta Crne Gore, pored aktivnosti u okviru zvaničnog programa, profesori su iskoristili ovu priliku da promovišu predstojeću naučnu konferenciju koja se, u organizaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG i Crnogorske sportske akademije, održava u Hrvatskoj, od 2. do 5. aprila 2020.

"CSA konferencija se našla u vrhu liste naučnih događaja u oblasti sportskih nauka za 2020. godinu i kao takva najavljena je na sajtu Internacionalne asocijacije učesnika olimpijske akademije IOAPA, kao i Evropskog koledža sportskih nauka (ECSS)", kazali su profesori.

Oni su informisali sve zainteresovane kolege naučnike da je za konferenciju, koja tradicionalno okuplja naučnike iz cijelog svijeta, prijava radova moguća do 15. februara 2020.

Takođe, predstavili su, naučni časopis "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine", u kojem će se naći svi prihvaćeni radovi.

Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Pored ovog časopisa upoznali su ih i sa časopisom Sport Mont, indeksiranom u velikom broju međunarodnih baza podataka, od kojih je najznačajnija indeksiranost u Scopus-u i DOAJ-u, navode sa UCG. 

Organizator kongresa na kojem učestvuju profesori je ELMO (European Lifestyle Medicine Organization), a mjesto održavanja je kongresni centar "Roma Eventi - Fontana di Trevi".

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Karatista

Sportske nauke se vema dobro razvijaju zahvaljujuci Fakultetu za sport iz Niksica

mitar

Neumorno kolege rade, zelim Vam puno srece i vidin se u Cavtatu.