26 °

max 30 ° / min 22 °

Ponedjeljak

13.07.

30° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 17°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

28° / 21°

Nedjelja

19.07.

30° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cetinje: Za najbolje studente 15 stipendija

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Cetinje: Za najbolje studente 15 stipendija

Prijestonica Cetinje promovisala je danas 15 stipendija koje će u studijskoj 2019/20. koristiti najbolji studenti crnogorskih univerziteta.

Predstavljeno je pet stipendija koje je obezbijedila grupacija Glosarij za studente tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, kao i deset stipendija koje Prijestonica raspisuje svake godine za studente koji imaju prebivalište na teritoriji Cetinja, a pohađaju nastavu na primijenjenim i akademskim osnovnim studijama.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan kazao je da prezentacija stipendija, koja je organizovana uoči Dana Prijestonice Cetinje, lijep je povod kojim lokalna uprava, grupacija Glosarij i Univerzitet Crne Gore pokazuju društvenu odgovornost.

„Naša želja je da mladi obrazovani ljudi, naša djeca, ostaju ovdje i da dobiju zaposlenje. Stipendistima dajemo šansu da nam na ukazano povjerenje uzvrate znanjem nakon okončanja školovanja“, rekao je on.

Kašćelan je pojasnio da je Grupacija Glosarij odlukom da stipendira pet studenata tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore odgovorila interesu Prijestonice Cetinje kojoj nedostaje takav kadar, i ujedno podržala primjenu Zakona o Prijestonici, koji omogućava znatna sredstva za realizaciju razvojnih, infrastrukturnih i drugih projekata.

„Nama je u interesu da bude više studenata sa tehničkih fakulteta, jer se u perspektivi otvara mogućnost zaposlenja“, naveo je on.

Predstavnik grupacije Glosarij Goran Martinović kazao je da mu je zadovoljstvo što su u mogućnosti da dodijele pet stipendija studentima sa Cetinja.

“Nadam se da ćemo nastaviti da doprinosimo gradu kao i do sada“, rekao je on.

Dekanica Građevinskog fakulteta Marina Rakočević kazala je da Memorandum o saradnji Univerziteta Crne Gore i Prijestonice već daje rezultate.

„Ovo je jedan od prvih koraka u realizaciji naše saradnje. Ne bi trebalo da ostati samo na stipendijama, nego da to budu i neke druge aktivnosti koje treba zajednički raditi da bi unaprijedili situaciju na Cetinju, ali i u Crnoj Gori, i radili na kvalitetnom kadru, njegovom osposobljavanju i zadržavanju“, navela je ona.

Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade i predsjednik Komisije za dodjelu stipendija Stanko Marković čestitao je dobitnicima stipendija i da pozvao ih na još bolju saradnju.

„Inicirajte, sugerišite, pratite sajt Prijestonice. Svake godine Prijestonica teži što većoj podršci studentima. Planiramo još veće podsticaje. Inicirajte sadržaje za Ljeto u Prijestonici“, rekao je on.  

Stipendista Prijestonice Jovan Jablan kazao je da on i njegove kolege i koleginice, koji su dobili stipendije, cijene ovaj vid podrške, koji će im biti podsticaj da nastave vrijedno da rade.

„Uložili smo veliki trud da bi postigli ove uspjehe. Nama je cilj da našim znanjima unaprijedimo postojeću situaciju i da pomognemo našem gradu i državi“, poručio je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR