25 °

max 37 ° / min 21 °

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

33° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

30° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 18°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasada SAD i Ministarstvo prosvjete realizuju 14 projekata obrazovne infrastrukture

Društvo

Comments 0

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Ambasada SAD i Ministarstvo prosvjete realizuju 14 projekata obrazovne infrastrukture

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom prosvjete realizuje 14 projekata koji se odnose na obrazovnu infrastrukturu, čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona EUR.

Ministar prosvjete Damir Šehović i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke razgovarali su danas, kako je saopšteno, o planiranim novim projektima.

Šehović je saradnju sa Ambasadom SAD-a i značajne donacije koje se po tom osnovu opredjeljuju za crnogorski sistem obrazovanja, ocijenio kao potvrdu kvalitetnih, sadržajnih i prijateljskih odnosa dviju država.

"On je zahvalio na ukupnoj podršci koju Crna Gora dobija od SAD-a, a posebno na infrastrukturnim obrazovnim projektima i istakao da ona dolazi u trenutku kada i Vlada Crne Gore opredjeljuje najviše sredstava za obrazovanje ikada", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji su različitim fazama, od čega je značajan dio na sjeveru zemlje.

Kako su najavili, u tom pravcu će se nastaviti, pa će se partnerstvom i donacijama raditi najvećim dijelom na obnovi školske infrastrukture na sjeveru.

Rajnke je rekla da je imala zadovoljstvo da obiđe jedan od završenih projekata, OŠ “18. oktobar” na Bioču, gdje je urađena zamjena stolarije, novi toaleti i učionica za potrebe vrtića, gdje se uvjerila da je ovaj projekat bio od velike koristi đacima i nastavnicima, ali i lokalnoj zajednici.

Rajnke je izrazila zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i, kako je istakla, više nego prijateljskih odnosa dviju država.

"Sagovornici su najavili da će u narednom periodu detaljnije upoznati javnost o svim postojećim, ali i novim projektima na kojima će se raditi i zajednički obići objekte na kojima su radovi već završeni", kaže se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR