13 °

max 22 ° / min 13 °

Četvrtak

06.05.

22° / 13°

Petak

07.05.

23° / 12°

Subota

08.05.

25° / 12°

Nedjelja

09.05.

26° / 11°

Ponedjeljak

10.05.

27° / 12°

Utorak

11.05.

28° / 12°

Srijeda

12.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Italijanski kardiohirurg: Zdravstvene usluge za pacijente sa srčanim oboljenjima u KCCG na visokom nivou

Društvo

Comments 0

Italijanski kardiohirurg: Zdravstvene usluge za pacijente sa srčanim oboljenjima u KCCG na visokom nivou

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Emininentni italijanski kardiohirurg, sa klinike San Donato iz Milana, prof. dr Alesandro Đamberti, boravio je treći put u Kliničkom centru Crne Gore i sa crnogorskim ljekarima uspješno izveo kompleksne kardiohirurške operacije kod dva pacijenata koji su zbog urođenih srčanih manama već u dječijem uzrastu imali operativne zahvate, saopšteno je iz KC.

Izražavajući zadovoljstvo nastavkom saradnje sa crnogorskim ljekarima, Đamberti je ocijenio da Klinički centar Crne Gore posjeduje veliki potencijal, savremenu tehnologiju i stručan i proefsionalan kadar.

"Zdravstvene usluge za pacijente sa srčanim oboljenjima u Kliničkom centru Crne Gore su na visokom niovu i zaista je zadovoljstvo sarađivati sa lokalnim doktorima, naglasio je Đamberti koji očekuje da će se sardanja sa Kliničkim centrom produbiti i da će naši ljekari imati priliku da se edukuju u Italiji.

"Želja nam je da zajedno razvijemo istraživački program sa finalnim ciljem da u budućnosti unaprijedimo i dodatno razvijemo nacionalni zdravstveni sistem u Crnoj Gori", istakao je Đamberti.

Direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović naveo je da su uz pomoć Đambertija izvedene operacije kod dva pacijenta, sa urođenim srčanim manama, koji su već operisani u njihovom djetinjstvu, a tokom vremena je došlo do komplikacija koje zahtevaju ponovni hirurški tretman.

"S obzirom na to da se radi o rijetkim stanjima, angažujemo profesora Alesandra Đambertija, evropski priznatog kardiohiruga, jednog od najvećih stručnjaka koji se bavi ovom problematikom tako da je čast imati njega za saradnika i učestvovati zajedno sa njim u liječenju ovih pacijenata", kazao je Bulatović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR